Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Στον Ιερό Αγίας Μαρίνης Πατρών "χειμερινό κατασκηνωτικό διήμερο".

 Πρόσωπα χαμογελαστά, φωνές χαρούμενες, συγκεντρώθηκαν από χθες και μπορείς να τα δεις στον Ιερό Αγίας Μαρίνης Πατρών. Εκεί που για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται συγκέντρωση των παιδιών της ενορίας για ένα "χειμερινό κατασκηνωτικό διήμερο".

Από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου, αγόρια και κορίτσια, συναντιούνται χθες και σήμερα στους χώρους της ενορίας για να απολαύσουν ένα προσεγμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Το πρόγραμμα με την κατασκηνωτική εμπειρία του π. Παναγιώτη Θωμά είναι πολύ πλούσιο, περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικό εργαστήρι, ψυχαγωγία, λατρευτικές ευκαιρίες, πολιτιστική εκπαίδευση και διάφορες εκπλήξεις.



Όλες αυτές οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού και στον περιβάλλοντα χώρο. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν, να μάθουν, να ξεφύγουν αλλά και να βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία.  

Πολύ σημαντικό ρόλο στο διήμερο αυτό έχουν τα έμπειρα στελέχη και οι συνεργάτες της ενορίας που βοηθούν ώστε να κυλήσουν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα.




































Χαίρομαι με την δράση αυτού του ναού, τον οποίο γνωρίζω από την εποχή που οι ακολουθίες γινόντουσαν στο υπόγειο. Τότε εκκλησιαζόμουν και εγώ εκεί. Συγχαίρω τους εφημέριους, αλλά περισσότερο τους ενορίτες που είναι  πάντα μια οικογενειακή αγκαλιά ο ένας για τον άλλο.
Α.Κ.Κ. 

4 σχόλια:

  1. Αν ήμουν στην Πάτρα θα επιθυμούσα να είναι η ενορία μου. Έχει όπως διαβάζω πλούσιο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια δραστήρια ενορία με πολυποίκιλο έργο. Ζωντανή ενορία σε όλους τους τομείς. Την πάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στους πατέρες της ενορίας αλλά και στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στους πατέρες της ενορίας αλλά πιό πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους νεαρούς ομαδάρχες και ομαδάρχισσες που είδαμε στις φωτογραφίες.
    Μπορεί την πνευματική ευθύνη να την είχαν οι πατέρες του ναού μα δίχως αυτούς τους νέους δεν θα μπορούσαν να το υλοποιήσουν ούτε να κουμαντάρουν μόνοι τους 60 παιδιά.
    Αυτοί οι νέοι επέλεξαν να θυσιάσουν 2 μέρες απο τις διακοπές τους( και πόσες άλλες άραγε για να ετοιμάσουν το πρόγραμμα; ) για να προσφέρουν στα παιδιά 2 ημέρες κοντά στον Χριστό.
    Συγχαρητήρια σε αυτούς τους νέους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή