Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη των Αγίων Μυροφόρων ανδρών και γυναικών στην Εγλυκάδα .
Στο γραφικό παρεκκλήσι μας την παραμονή της Εορτής, τελέστηκε ο Αναστάσιμος πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασίες και θείον κήρυγμα.
Το πρωί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία  με  θείο κήρυγμα απο τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Γαβριήλ Κωνσταντινίδη.
Η απόλυση έγινε στο προσκυνητάρι που ανηγέρθη προς τιμήν του Αγίου Πνεύματος ,ψάλλοντας αναστάσιμα τροπάρια και διαλογικώς το Χριστός Ανέστη,τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά (3.000) που είχαν δοθεί στην είσοδο του Ναού απο κοριτσάκια ντυμένες ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ.

Ο εφημέριος του Ναού ευχαρίστησε τους Πατέρες που έλαβαν μέρος στην Θεία Λειτουργία,
 τις κυρίες που ευπρέπεισαν το Ναό, που έβαψαν και συσκεύασαν τα αυγά και τον κ. Παναγιώτη Μιχαλακόπουλο για την εθελοντική προσφορά του ως και τον κ. ΚΑΓΙΑ για την προσφορά των κόκκινων βαφών.
Επίσης τον  κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, πρόεδρο του Ανατολικού  Διαμερίσματος και τους συνεργάτες δημοτικούς υπαλλήλους,για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου ως και τον σύλλογο Ειρήνης και φιλίας για το ενδιαφέρον. Τον κ. Γεώργιο Διαμαντόπουλο για το στολισμό της Ιερής Εικόνας.
Τον κ. Κων/νο  Γκίρη για την άψογη μικροφωνική παρουσία .
Και τελευταία το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος και τους συνεργατες μας για την συγκινητική, θυσιαστική, ανιδιοτελή  προσφορά.
Επίσης ανακοίνωσε ότι η επόμενη Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό των Μυροφόρων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος λέγοντας σε όλους τους φιλέορτους πιστούς το" Καλή αντάμωση ".
Το απόγευμα ώρα 18:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ απο τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας . Ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια για το ιερό πρόσωπο,για τον φύλακα άγγελο,ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ,ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ.
Η εκδήλωση έκλεισε με την λίαν επιτυχημένη , εμπεριστατωμένη και συγκινητική ομιλία απο την δασκάλα και πρεσβυτέρα κ. Σπυριδούλα Μουχτούρη με θέμα  " ο ρόλος της χριστιανής μητέρας στον σύγχρονο κόσμο".
Τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς δίδοντας το καθένα στη μητέρα του απο ενα γλαστράκι με βασιλικό δείχνοντας την αγάπη τους για αυτήν.
Δόθηκαν συγχαρητήρια στους κατηχητές και κατηχήτριες και τους βοηθούς που αγαπούν δίνοντας την ψυχή τους στο κατηχητικό και πνευματικό έργο της εκκλησίας 
Εψάλλη το Ιερό Ευχέλαιο και όλοι οι φιλέορτοι προσκυνητές μυρώθηκαν με τα Μύρα των Μυροφόρων ψάλλοντας τον αναστάσιμο παιάνα "Χριστός Ανέστη!".
Οι Αγιες ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ να  ευλογούν και  να μας προστατεύουν πάντοτε.
Και του χρόνου.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου