Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Άσκησα το Συνταγματικό μου εκλογικό δικαίωμα

 

Προτού αναχωρήσω από την Ελληνική επικράτεια, σε γραφείο των ΕΛ.ΤΑ., άσκησα προ ολίγου το Συνταγματικό μου εκλογικό δικαίωμα και καθήκον, ψηφίζοντας με φάκελο επιστολικής ψήφου, για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.  

Α. Κ. Κ. 

14 σχόλια:

  1. Δεν μας ενδιαφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο θα κάνω και εγώ τις επόμενες ημέρες δηλαδή την Δευτέρα.
    Κατοικώ στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας και νιώθω τιμή την συμμετοχή μου ως Έλληνας. Εύχομαι να γίνει νόμος και για τις εθνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά έκανες γιατί κατά τον Πλάτωνα: Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς: 18 Μαΐου 2024 στις 12:03 π.μ

    Δεν με ενδιαφέρει για το αν σε ενδιαφέρει.
    Προσωπικά με ενδιαφέρει το ότι ψήφησα χθες, αφού την ημέρα των εκλογών θα απουσιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τό θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού δέν είναι τόσο απλό.
    Οι άνθρωποι αυτοί επηρεάζουν με την ψήφο τους την διακυβέρνηση της χώρας, στην οποία δέν ζούν, καί υποχρώνουν, εάν κάνουν λάθος επιλογή, τούς ντόπιους να υφίστανται τα αποτελέσματα των λανθασμένων επιλογών τους, ενώ αυτοί παραμένουν ανεπηρέαστοι.
    Επίσης δέν μπορούν να έχουν σαφή καί λεπτομερή εικόνα για τις κοινωνικές καί οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν στην Ελλάδα, ενώ αυτοί βέβαια ζούν σε σαφώς ανώτερες συνθήκες άνεσης καί ευμάρειας.
    Ισως θα ήταν πιό δίκαιο, η ψήφος τους να μήν μετρά ολόκληρη, αλλά σε ένα ποσοστό, παραδείγματος χάριν 40 - 50 % .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα. Όπως στην Αμερική. Η ψήφος στο Τέξας δεν είναι ισάξια με της Ουάσιγκτον. Η Χίλαρι Κλίντον πήρε περισσότερες ψήφους αλλά λιγότερους εκλέκτορες κ ποσοστό ,!!!!

      Διαγραφή
  6. Προς: 18 Μαΐου 2024 στις 1:47 μ.μ.

    Και δεν γνωρίζεις και θέλεις να πάρεις το λόγο. Από πού ως που στις ευρωεκλογές επηρεάζουν με την ψήφο τους τη διακυβέρνηση της χώρας; Λες Ανοησίες. Λες βλακείες. Λες ηλιθιότητες. Οι εκλογές αυτές είναι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Άρα, τα όσα γράφεις είναι ανυπόστατα από έναν άνθρωπο μειωμένης αντιλήψεως, ο οποίος μάλιστα θέλει να κρίνει εκείνους οι οποίοι γνωρίζουν τι ψηφίζουν, πώς ψηφίζουν και γιατί ψηφίζουν.
    Δεν σου είπε κανένας ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού για την κυβέρνηση της χώρας δεν πέρασε από την Βουλή των Ελλήνων. Αλλά πώς να σου το πει; Αφού εσύ μάλλον ακούς μόνον όσα σου λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός σου και της αντιλήψεως σου. Παρόλο που γνωρίζω ότι χάνω το χρόνο μου να μιλάω με έναν μειωμένης αντιλήψεως κατά 40 έως 50% άνθρωπο. Πρέπει να σου γνωρίσω ότι. Έχω συγγενείς στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία ζουν 2 θείες μου. Και 4 ξαδέλφια μου τα οποία έχουν την ελληνική υπηκοότητα. Κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Αλλά και κανένας δεν είναι διαθετημένος να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές. Γιατί μας έχουν γραμμένους, αφού εμείς οι ίδιοι τους διώξαμε από την πατρίδα μας και αναζήτησαν μια πατρίδα που τους προσφέρει πολύ περισσότερα αφού τους προσφέρει πολλά. Έχω 2 θείες οι οποίες έχουν την ελληνική υπηκοότητα και αυτές στην Ιταλία. Ουδεμία ενδιαφέρεται και δεν του καίγεται καρφί για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
    Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες τους οποίους έδιωξαν οι συνθήκες, οι οικονομικές και έχουν μεταβεί στο εξωτερικό για να εργαστούν. Αυτοί οι Έλληνες ενδιαφέρονται για την πατρίδα. Γιατί εδώ είναι η ζωή τους και έχουν κάθε δικαίωμα να ψηφίζουν για την κυβέρνηση της χώρας. Άρα θα πρέπει το νομοσχέδιο για να ψηφίζουν και οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, να προωθηθεί το συντομότερο δυνατόν.
    Μην ανησυχείς κανένας δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση, την πολιτική και την μιζέρια την οικονομική από αυτούς οι οποίοι έχουν φύγει εδώ και χρόνια. Βέβαια, θα πρέπει να σου πω ότι, τα χρήματα τους. Σου αρέσουν. Τις περιουσίες τους και τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα τις δεχόσαστε. Αυτά είναι τα καλά. Το να θέλουν και αυτοί να ψηφίζουν δεν το δέχεστε δεν υπάρχουν οι ρατσιστές σούπερ πατριώτες που προτείνουν 40-50% συμμετοχή σε δημοκρατία.
    Τελειώνοντας, θα σου πω το εξής, για να σου υποστηρίξω ότι λες βλακείες. Μια μακαρίτισσα θεία μου στο χωριό έλεγε. Εγώ θα ψηφίσω ότι μου πει ο μεγάλος γιος μου, ο Αγγελής. Και ερχόταν ο Αγγελής της έδινε το ψηφοδέλτιο που ήθελε, την πήγαινε και ψήφιζε. Αυτές, όλες οι Ελληνίδες και αυτοί, όλοι οι Έλληνες που ψηφίζουν κατόπιν προτροπής άλλων είναι άξιοι για τη διακυβέρνηση της χώρας. Για αυτό ξεκίνησα με την σκληρή κριτική απέναντι σου την οποία και δεν ανακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή τα όσα έγραψε ο 11,47 μάλλον θα τον επηρέασε δαιμόνιο μεσημβρινό φασιστικό για να μας τα πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρίστε μου έφερες την δικαιοσύνη και την ισότητα και οι μαθητές σου οι σημερινοί αντί για εσένα ακολουθούν χιτλερικές αποψεις 40 - 50 % .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείχνετε τον καλό δρόμο της συμμετοχής στα κοινά κ. ΑΚΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και λίγα απάντησες σε αυτό τον χρυσαυγίτη 1,47. Το φασισταριό είναι σαν την Λερναία Ύδρα στους κόλπους των μουζίκων χριστιανών.
    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ κ. Κωστόπουλε για τα καλά σας λόγια.
    Οι Έλληνες του Εξωτερικού είμαστε καλοί ΜΟΝΟ για να πιέζουμε υπέρ των εθνικών μας δικαίων. Όταν κατεβαίναμε στον δρόμο για την Μακεδονία ήμαστε καλοί. Για να ψηφήσουν όχι.
    Οι αγώνες μας για το Κυπριακό είναι καλοί. Για να ψηφήσουν όχι.
    Για τα δίκαια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου είμαστε καλοί. Για να ψηφήσουν όχι.
    Τον καιρό της πτώχευσης που όλοι μαζί τα φάγατε είμαστε καλοί να φωνάζουν υπέρ της βοήθειας στην πατρίδα. Για να ψηφήσουν όχι.
    Σε κάθε ανάγκη είμαστε καλοί. Για να ψηφήσουν όχι.
    Οι καταθέσεις μας σε Ελληνικές τράπεζες και οι επενδύσεις είναι καλές. Για να ψηφήσουν όχι.
    Τα καλά και συμφέροντα είστε και μετά φτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μισά μερδικά και παρακάτω μας υπολογίζει μια ασήμαντη μειονότητα της Ελλάδας. Η Ελλάδα είμαστε εμείς και όχι αυτά τα μιάσματα.
    Έλληνας κάτοικος Γερμανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Σας ενημερώνουμε ότι ο φάκελος της Επιστολικής σας Ψήφου παρελήφθη από την αρμόδια Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου.

    Υπουργείο Εσωτερικών
    Διεύθυνση Εκλογών

    Δευ 20 Μαΐ στις 1:36 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή