Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Να βγούμε, να βγούμε, για να προσφέρουμε σε όλους τη ζωή του Ιησού Χριστού. - Πάπας Φραγκίσκος

 Να  βγούμε,  να  βγούμε,  για  να  προσφέρουμε  σε όλους  τη  ζωή  του  Ιησού  Χριστού.  Επαναλαμβάνω  εδώ προς  όλη  την  Εκκλησία  αυτό  που,  πολλές  φορές,  είπα στους ιερείς και λαϊκούς του Μπουένος Άιρες: προτιμώ μια Εκκλησία καταπονημένη, πληγωμένη και λερωμένη, επειδή βγήκε στους δρόμους, παρά μια Εκκλησία άρρωστη από την κλεισούρα και την άνεση να στηρίζεται στις ασφάλειές της. Δεν θέλω μια Εκκλησία που αγωνιά για να βρίσκεται στο κέντρο και η οποία καταλήγει να είναι εγκλωβισμένη μέσα σε μια σύγχυση από ιδεοληψίες και διαδικασίες. Αν κάτι πρέπει, πολύ σωστά, να μας ανησυχεί και να απασχολεί τη συνείδησή μας, είναι ότι πολλοί αδελφοί μας ζουν χωρίς τη δύναμη, το φως και την παρηγοριά της φιλίας με τον Ιησού Χριστό, χωρίς μια κοινότητα πίστεως για να τους υποδέχεται, χωρίς έναν ορίζοντα νοήματος και ζωής.

Περισσότερο από το φόβο μην κάνουμε λάθος, ελπίζω να μας παρακινεί ο φόβος μην εγκλωβιστούμε στις δομές που μας δίνουν μια ψεύτικη προστασία, στους κανόνες που μας μεταμορφώνουν σε αμείλικτους δικαστές, στις συνήθειες μέσα στις οποίες αισθανόμαστε ήσυχοι, ενώ έξω υπάρχει ένα πλήθος πεινασμένων και ο Ιησούς μας επαναλαμβάνει ακατάπαυστα: «Εσείς δώστε τους να φάνε» (Μκ. 6,37).

Πάπας Φραγκίσκος 

5 σχόλια:

  1. "Μην εγκλωβιστούμε στις δομές που μας δίνουν μια ψεύτικη προστασία" : Την Βατικάνεια δομή, κυβερνητικής εξουσίας και στελέχωσης κράτους γιατί δεν την καταργεί;

    "Τους κανόνες που μας μεταμορφώνουν σε αμείλικτους δικαστές" : την Βατικάνεια νομική της θεολογίας τους που τους μετατρέπουν αιώνες τώρα σε αμείλικτος Παπικούς δικαστές γιατί δεν την καταργεί;

    Λόγια Βατικάνειας κενότητας...και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε κε Βασο λιγο κρατει παρακαλω. Αθαν. Κοτταδακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε κ. Κοταδακη, βλεπω - υμνεις θεολογικα και - μιμεισαι δικανικα την Βατικανεια νοοτροπια

    Φίλε κ. Κοταδακη, το λιγο κρατει παρακαλω πρωτα στη φιλοδυτικη σου προπαγανδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ψάχνουμε νοοτροπία στα παγκόσμια δρώμενα αψηφοντας τον θεμελιωμένο δεσμο που σωζει,σε μια νέα εκκλησιολογία..

    Πάντοτε οι αιρετιζοντες κάθε αίρεσης που πέρασε από την Εκκλ.Ιστορια μας καθώς μελετήσαμε νύχτες σημαντικές,υποκρίνονταν ότι ήσαν ορθοδοξοτατοι, ενώ η θεολογία τους ανέτρεπε την ΑΓΙΑ Γραφή,την Ιερά Παράδοση,τους Ιερούς Κανόνες,τις Άγιες Οικ.Συνοδους..
    Όμως έχω εδώ ένα βιβλίο του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου:
    " Γράμματα από την εξορια",έκδοση χριστιανική στέγη Καλαμάτας εισαγωγικά - Νεοελληνική απόδοση,
    Αθανάσιος Κοτταδακης.
    Δεν θέλω να το πιστέψω πως έχει παπική νοοτροπία!


    Ευτυχώς για εμάς,χριστιανός δεν είναι αυτός που φέρει το όνομα μόνο αλλά και την Χάρη Του αγ.Πνευματος!
    Το Συνοδικό της Ορθοδοξίας λέγει ότι δεχομεθα τους προστιθέμενους τη Ορθοδοξία ..!
    Ενότης εν τω Πνεύματι,αφού αυτό ενώνει και αγιαΖει,υπακούοντας στην Πίστη!
    Γι'αυτό ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ+ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ μας ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο Κ.Η.Ι.Χ,που είναι απείρου κάλλους συγγένεια αυτή,θεϊκή συγγένεια,ανωτερα πάσης άλλης συγγένειας!και αυτός είναι ο θεμελιωμένος δεσμός που λέγαμε πιο πάνω!
    Έχουμε εμπιστοσύνη ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!
    Χριστός Ανέστη!! Αληθώς Ανέστη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή