Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 
ΠΡΙΝ 50 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ, 
ΣΤΙΣ 11/7/1974 ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ 12 ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ 
ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ. 
ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ








5 σχόλια:

  1. Δεν το γράφω από χαρά ...

    Ο Σεραφείμ Τίκας εξευτέλισε την Εκκλησία ...

    Τα άλλα περί αποκαταστάσεως της κανονικότητας

    και ότι έφερε τη δημοκρατία στην Εκκλησία

    ένας αρχιχουντικός "ιεράρχης'

    μόνο ως γελοιότητες μπορούν να ειπωθούν...

    Ουδέποτε η Ιεραρχία στην Ελλάδα έπεσε τόσο χαμηλά όσο επί της εποχής Τίκα ...

    ΥΓ. Ας προσέξουν όσοι θέλουν να υπερασπιστούν το ψέμα
    Τίκας - εκδημοκρατισμός Εκκλησίας - αποκατάσταση κανονικότητας κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταίει μόνο ο Σεραφείμ αλλά και όσοι τον υποστηρίξαν για να εξαργυρώσουνε με μια καλή μετάθεση την ψήφο τους. Αίσχος. Η Εκκλησιαστική διοίκηση πάντα βρόμαγε. Να μπει και το λαϊκό στοιχείο στην εκκλησιαστική διοίκηση και στην εκλογή μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανεξαρτήτως ποιός έχει δίκιο καί ποιός όχι, όταν κάποιος καταλαμβάνει μία θέση σε περίοδο που δέν είναι ομαλή, θα πρέπει να έχει στον νού του, ότι κάποια στιγμή όταν τα πράγματα αλλάξουν, μπορεί να στερηθεί τη θεση που κατέλαβε.
    Αν σκεφθεί με αυτόν τον τρόπο, δέν θα ταραχθεί όταν έλθει η δύσκολη ώρα, καί δέν θα δημιουργήσει ταραχή και φασαρία ο ίδιος στο κοινωνικό καί εκκλησιαστικό πλαίσιο που κινείται.
    Οταν κάποιος χάνει το αξίωμα του, θα πρέπει να συμπεριφερθεί ταπεινά καί με αξιοπρέπεια, για να δείξει ότι πράγματι ήταν άξιος για την θέση που κατείχε.
    Οι διαμαρτυρίες καί οι προσφυγές στα κοσμικά δικαστήρια είναι βέβαια μία λύση, αλλά το ερώτημα είναι άν συνάδουν με τήν ταπείνωση καί την ανεκτικότητα που πρέπει να έχει ο Επίσκοπος, καί την συγχωρητικότητα όταν αδικείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άραγε γιατί εξ΄όλων των " Ιερωνυμικών" επισκόπων μόνο 9 απομακρύνθηκαν,πχ ο Σιδηροκάστρου Ιωάννης ,ο Δρυινουπόλεως Σεβαστιανός ,ο εν ζωή Μ.Καρυστίας Σεραφείμ μήπως προσέφεραν γήν και ύδωρ εις τον Σεραφείμ ,δεν ήταν του ήθους τους, όσοι τους εγνωρίζαν. Και ο Ιερώνυμος Α (παρ΄όλο το επίπεδο του),και ο Σεραφείμ εξελέγησαν αντικανονικά ,αλλά έχουμε ακόμα και είναι αποδεκτό το "νόμω κρατούσα πολιτεία",αφού η ψηφοθηρία είναι ο ύψιστος κανόνας και οι κληρικοί όλων των βαθμών βολεύονται τριγυρίζοντας τους "παντελονάδες" (έκφραση του +Πειραιώς Καλλινίκου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καί τούς ογδόντα να στίψουμε ένας Καντιώτης δεν βγαίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή