Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ! - Βασίλειος Βακάλης


ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ!

Γράφει ο Βασίλειος Βακάλης

                   Η αλά τούρκα και κατά Ερντογάν ειρήνη στην περιοχή μας σημαίνει την επέκταση της Τουρκίας κατά γην (Κύπρος, Συρία, Ιράκ, νησιά του Αιγαίου), θάλασσα (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ) και την απόσχιση της Θράκης απ' το Ελληνικό κράτος. Στη συμβολή της επικράτησης αυτού του είδους της ειρήνης συνέβαλε  κατά το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Κοτς και ο Αλ. Τσίπρας (= Α.Τ.) τον οποίο το πανεπιστήμιο Κοτς ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορά του (29-6-24). Ο δισεκατομμυριούχος Τούρκος ιδιοκτήτης του πανεπιστημίου Κοτς είναι μέρος του βαθέως τουρκικού κράτους και κανένα σχέδιό του δεν πραγματοποιείται αν δεν έχει την προτροπή ή την άδεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και αρχών. Αποφάσεις απονομής μεταλλίων, τίτλων επιτίμων διδακτόρων κλπ εντάσσονται στα πλαίσια ήπιας, μη θερμής διείσδυσης της Τουρκίας σε άλλες χώρες. 

                    Η αποδοχή της παραπάνω διακρίσεως από τον Α. Τ. δημιουργεί ερωτηματικά για τη σοβαρότητα, την εθνική ευαισθησία, την υπευθυνότητα και την αξιοπρέπειά του. Λίγες ώρες πριν την τελετή ανακήρυξης ως επιτίμου διδάκτορα του Α. Τ. η Τουρκία με NAVTEX και με το 'έτσι θέλω' ονόμαζε τουρκική την ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Ρόδου και της Καρπάθου καταπατώντας ταυτόχρονα και την αντίστοιχη Κυπριακή. Ελάχιστες μέρες πριν η Τουρκία προσέβαλε τον Οικουμενικό Πατριάρχη απαιτώντας να αφαιρεθεί η υπογραφή του απ' το τελικό κείμενο της Διάσκεψης για την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά τα αντανακλαστικά του Α. Τ. δε φαίνεται να λειτούργησαν ούτε στη μια περίπτωση, ούτε στην άλλη. 

                     Τι έκανε ο Α. Τ. κατά την πενταετή πρωθυπουργία του για την θωράκιση της χώρας απέναντι στην επιθετικότητα του Ερντογάν; Τίποτε. Γιατί επέτρεψε ο Α. Τ. στους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους απεσταλμένους του Ερντογάν με το ψευδώνυμο "πρόσφυγες" να σπάνε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπουκάρουν κατά βούληση; ΄Αγνωστο σε μας. Γιατί ο Α. Τ. δεν απέπεμψε για λόγους ασφαλείας τον διπλωματικό του σύμβουλο που συζούσε με τουρκάλα υπάλληλο της τουρκικής (!) Πρεσβείας στην Αθήνα; Πάλι άγνωστο σε μας. Γιατί δεν απήλλαξε των καθηκόντων του τον Υπουργό, που έλεγε ότι δεν πρέπει οι ΄Ελληνες να είμαστε ... μοναχοφάηδες στο Αιγαίο; Ο Α. Τ. ξέρει. Γιατί στήριξε στις εκλογές του 2023 πρόσωπα που προωθούσε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής κόντρα στις καταγγελίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής; Πάλι ο Α. Τ. γνωρίζει. Γιατί φώναζε ο Α. Τ. ότι 'δεν έχει σύνορα η θάλασσα' ενισχύοντας έτσι τις τουρκικές θεωρίες περί ακαθορίστων κυριαρχιών στο Αιγαίο; Ξανά ο ίδιος γνωρίζει. ΄Η μήπως και οι Ερντογάν και Κοτς, που με τη διδασκαλία της θεωρίας της 'γαλάζιας πατρίδας' στα τουρκικά σχολεία ετοιμάζουν τους μελλοντικούς εισβολείς στη χώρα μας! Γιατί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν 'Πρέσπες και στο Αιγαίο΄;

               Θυμούμαστε όλοι με τι ευκολία τα τότε (2018) κυβερνητικά ΜΜΕ μοίραζαν χαρακτηρισμούς (ακροδεξιός, πολεμοκάπηλος, φασίστας, πατριδοκάπηλος, εθνικιστής κ.α., το πατριδέμπορας δεν είχε λανσαριστεί ακόμη) σε όσους διαφωνούσαν με το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάποιοi θυμούνται και τα ανοιγμένα απ' τα συριζαίικα ΜΑΤ κεφάλια όσων είχαν το θάρρος να διαμαρτυρηθούν στο Πισοδέρι της Φλώρινας τη μέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ο Α. Τ. αναγνώριζε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς. Και ήρκεσε η εκλογή της γιαγιάς Γκορντάνας ως Προέδρου Δημοκρατίας για να φανερωθεί πόσο εις βάρος μας, ασύμφορη, σαθρή και έωλη ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών και πόσο εγκληματικά αδιαφόρησε ο 'χουβαρδάς'  Α. Τ. να κατοχυρώσει τα εθνικά μας συμφέροντα με αποτέλεσμα σήμερα να απειλείται η σταθερότητα και η ειρήνη στα βόρειά μας, αφού ο Μητσκότσης και η Γκορντάνα άνοιξαν τους ασκούς του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού και κάνουν σχέδια για κάθοδο στη ... Μακεδονία του Αιγαίου! Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια πρόχειρη τσαπατσουλιά, τσιπροδουλειά σε όλο της το μεγαλείο, την οποία ο Α. Τ. ΔΕΝ τόλμησε να υπερασπιστεί απέναντι στον μεγάλο Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που την κατήγγειλε στο Σύνταγμα ως έργο αριστερόστροφων φασιστών!

              Κανείς απ' τους ηγέτες της Ελλάδας (Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής, Σαμαράς) δε σκέφτηκε να κάνει ανοσιουργήματα τύπου Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Α. Παπανδρέου έλεγε ότι 'το όνομα της Μακεδονίας είναι η ψυχή μας'. Ο Α. Τ. των νησιών της Λέσβου και της ...  Μυτιλήνης το έδωσε κι αυτό! Και οι μόνοι που τον χαμπερίζουν σήμερα είναι ο Ζάεφ και  ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν, που διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας. 

               Τα λόγια και τα έργα εκθέτουν τον Α. Τ.  και τον παρουσιάζουν ως πολιτικό μειωμένης σοβαρότητας, απεμπλουτισμένης εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας. Ο Α. Τ. έπρεπε να αρνηθεί την τιμητική διάκριση του πανεπιστημίου Κοτς και να θεωρήσει ατιμία για τον ίδιο την απόθεση στους ώμους του τουρκικής πανεπιστημιακής τηβέννου.- 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου