Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ

Το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στα σχολεία της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Πατρών επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους .
Ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο 12ο Γυμνάσιο Πατρών, στο 2ο Λύκειο Πατρών, στο πρότυπο Γυμνάσιο και στο πρότυπο Λύκειο Πατρών.
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε την αξία που έχει η γνώση σε συνδυασμό με την εν Χριστώ ζωή και αναφέρθηκε στην ιερότητα του σώματος, το οποίο είναι κατοικητήριο της ψυχής και του Αγίου Πνεύματος.

Μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές για καλή, ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά.
Οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στα σχολεία, τις εγκάρδιες ευχές που τους απηύθυνε καθώς και τις πατρικές συμβουλές του προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που είναι το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.
Ο π. Ελευθέριος Κολιαβράς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 55ο Δημοτικό σχολείο Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου