Οι εκκλησιαστικοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Οι εκκλησίες άδειασαν. Ο κόσμος έρχεται για το καλό. Από έθιμο. Ιδίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα. Άσχετος μπαίνει, άσχετος βγαίνει. Ακούει εκεί κάποια άμπρα κατάμπρα, κοινωνάει και άπαξ του ενιαυτού για το καλό (εντελώς μαγικά: λες να πιάσει κι αυτό το κόλπο; Ας το κάνουμε κι αυτό…), προσκυνάει και φεύγει.
Το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων σήμερα ευρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Δεν εμποδίζει η γλώσσα τον Εκκλησιασμό των ανθρώπων, αλλά η έλλειψη διάθεσης για Πνευματική ενασχόληση.
Εξαιρετική ομιλία η οποία πρέπει να προσεχθεί από τους εκκλησιαστικούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι εκκλησιαστικοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Οι εκκλησίες άδειασαν. Ο κόσμος έρχεται για το καλό. Από έθιμο. Ιδίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα. Άσχετος μπαίνει, άσχετος βγαίνει. Ακούει εκεί κάποια άμπρα κατάμπρα, κοινωνάει και άπαξ του ενιαυτού για το καλό (εντελώς μαγικά: λες να πιάσει κι αυτό το κόλπο; Ας το κάνουμε κι αυτό…), προσκυνάει και φεύγει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων σήμερα ευρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εμποδίζει η γλώσσα τον Εκκλησιασμό των ανθρώπων, αλλά η έλλειψη διάθεσης για Πνευματική ενασχόληση.