Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Σεβαστή μας Αρχόντισσα κ. Αντιγόνη Κ. Μενούνου



Σεβαστή μας Αρχόντισσα κ. Αντιγόνη Κ. Μενούνου

Ήρθαμε το πρωί, στον Ναό της Παντανάσσης, φίλοι και γνωστοί, για να ενώσουμε τις προσευχές μας με την οικογένειά σας, για την ανάπαυση της ευγενικής ψυχής σας, και να σας αποχαιρετήσουμε για το ταξίδι στην Βασιλεία των Ουρανών.  
Για μας, που σας γνωρίσαμε στην Χριστιανική Εστία Πατρών, η απουσία σας θα είναι μεγάλο κενό. Όχι μόνο για το ότι είσαστε μια καλή Χριστιανή, λαμπρή ταλαντούχα εκπαιδευτικός, πολύτιμη μητέρα και στοργική γιαγιά, άνθρωπος πίστεως, βιωματικής αγάπης, προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αλλά διότι σεβαστή μας κ. Μενούνου, εκπροσωπούσατε μια γενιά ανθρώπων που εκλείπει, και φεύγοντας μας κάνει να νιώθουμε  πιο μόνοι, πιο άδειοι, πιο φτωχοί.

Στη μνήμη μας θα μείνει για  πάντα η μορφή σας. Η αγωνιστικότητα, η δύναμη, το θάρρος, και η μεγαλοψυχία σας, θα μας εμπνέουνε και θα μας καθοδηγούν. Πάντα θα νιώθουμε τη διακριτική παρουσία και την αγάπη σας, που μοιράζατε απλόχερα σ’ όλους μας, και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις φωτισμένες συμβουλές και τα σοφά σας λόγια.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα σεβαστή μας Αρχόντισσα.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

4 σχόλια:

  1. Δεν το έμαθα ότι έφυγε για τον Ουρανό. Ο Κύριος να την αναπαύσει. Πολύτιμες οι υπηρεσίες της στην εκπαίδευση. Υπήρξε ΔΑΣΚΑΛΑ παιδιών και δασκάλων.
    Αιωνία η μνήμη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχῶς δέν τό μάθαμε νά εἴμαστε στήν κηδεία της καί νά συλλυπηθοῦμε τούς οἰκείους της.
    Ὁ Καλός Θεός μας νά τήν ἀναπαύει στούς κόλπους Του.
    Μέ ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
    π. Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιωνία η μνήμη της κ. Μενούνου. Ελπίζω οι εναπομείναντες της Ελληνικής Αναγέννησης να ετοιμάσουν κάποια εκδήλωση τιμής στην προσωπικότητά της και στην προσφορά της. Συγχαρητήρια κ. Κωστόπουλε για την αναφορά σας στην μεγάλη αυτή Αρχόντισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Κωστόπουλε μέσα από το ιστολόγιό σας, να μου επιτρέψετε να γνωρίσω στους επισκέπτες σας ότι στην επικήδειο ακολουθία της μακαριστής αδελφής μας Αντιγόνης Μενούνου προεξήρχε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Ο οποίος αφού μετέφερε τις αγάπες και τις ευχές του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου προς τους συγγενείς της κεκοιμημένης ετόνισε ότι σήμερα προπέμπουμε στην ουράνια πατρίδα μας ένα πνευματικό άνθρωπο μία εξαίρετη σύζυγο και στοργική μητέρα. Μία εκπαιδευτικό που την διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη και η αρετή .
    Ως χριστιανή δασκάλα ενέπνεε στους μαθητές της την πίστη στο Θεό και την αγάπη στις πνευματικές αξίες.
    Ας εμπνέονται οι νεότεροι εκπαιδευτικοί από το ορθόδοξο ήθος αυτόν τον δασκάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή