Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Μια απάντηση από τον κ. Αθανάσιο Κοτταδάκη

Μια απάντηση σε σχόλιο της αναρτήσεως  «ΚΑΤΑΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΑΥΤΏΝ» από τον κ. Αθανάσιο Κοτταδάκη

Ασφαλώς πολλοί δρόμοι οδηγούν στο Θεό. Και καθένας διαλέγει το δικό του. Έτι δε, ο Θεός παίρνει κοντά του όποιον θέλει, και με όποιον τρόπο κρίνει η Αγάπη Του! «Γλαυξ εις Αθήνας», αυτά!
Κατά τα άλλα η αυτάρεσκη αυτάρκεια της … «ορθόδοξης» μονοτροπίας, και κοινοτυπία είναι και ψευδώνυμα σερβίρεται!
Και, το χειρότερο, δεν τολμά να αναρωτηθεί. Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού και Θεός ημών, που έγινε και άνθρωπος! Και, από Αγάπη, που «μείζονα ταύτης ουδείς έχει» κατέβηκε από το βουνό, και ως ο μόνος αναμάρτητος άνθρωπος πρόσφερε την τέλεια κι ευάρεστη θυσία ώστε όλος ο κόσμος να σωθεί : Αν έκανε σήμερα μια βολτούλα κατά τη γη, κι έβλεπε την κατάντια που σε παγκόσμιο επίπεδο επικρατεί. Θα ήταν ευχαριστημένος, δηλαδή:

1. Από την εκπλήρωση της αποστολής που ανέθεσε στους δικούς Του-«πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη»;

2. Και από το έργο που έχουν επιτελέσει στα 2.000 χρόνια που διέρρευσαν απ’ όταν αναλήφθηκε από τη γη;


Και, βέβαια δικοί Του νοούνται και είναι Αυτός Μόνος γνωρίζει πόσοι και ποιοι από τους πανταχού της γης βαπτισμένους στο Όνομα της Αγίας Τριάδος και λεγόμενους χριστιανούς!
Τέλος, προσωπικά-ως τίποτα παραπάνω από το τίποτα του τίποτα- προτιμώ το Μητροπολίτη που έγραψε: «Μη ζητάτε να μείνετε στο Θαβώρ», τουτέστιν, όχι για πολύ σε υπερκόσμια κατάσταση μακριά από τον κόσμο και τη ζωή, γιατί έστησε εαυτόν στο Χονγκ Κονγκ να μαρτυρεί Σταυρό και Ανάσταση Χριστού! Κι αν δε σας κάνει κόπο, ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο, και θα πάρετε μια ιδέα τι εστί η μέγα-μεγάλη πόλη αυτή. Και τον αδελφό του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο για τον ίδιο λόγο και τον αυτό! Φυσικά και όλους όσους σηκώνουν ένα αντίστοιχο Σταυρό, Σταυρό!
Και ξέρετε γιατί; Γιατί ηχεί ακόμα διάτορα στα αυτιά μου η φωνή του πρωτοπόρου Ιεραποστόλου εποχής μακαριστού Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου από την Αφρική! «Μεταξύ των Ελλήνων δεν υπάρχουν σχολάζοντες αρχιερείς, αρχιμανδρίται, ιερομόναχοι και μοναχοί, ομοίως και λαϊκοί … με χριστιανική φλόγα στα στήθη τους; Γιατί να μην αφιερώσουν μερικά έτη του υπόλοιπου της ζωής τους … εις τους Αφρικανούς»;
Και ταύτα για να αφήσουμε τα άλλα, Πατερικά και Ασκητικά, κατά τα οποία χριστιανός είναι αυτός που καίγεται και σταυρώνεται μια ζωή για να μάθει κι ο άλλος τι ακριβώς είναι η όντως ζωή του «ο Θεός Αγάπη εστί»! Και είναι καλύτερο ο καθένας μας να μετράει πόσες παρασάγγες ή μήπως και έτη φωτός απέχει από αυτήν, και να μην παύει να αγωνίζεται και να προσπαθεί!
Αθανάσιος Κοτταδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου