Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

«Βίρα… Χόρευε και Τραγούδα»: Μουσικοχορευτική βραδιά στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»


Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη νησιωτική μας παράδοση, παρουσίασε η Ενορία Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» Πειραιώς, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Συμμετείχαν η χορωδία και η ορχήστρα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Καμηλάρη και ομάδες χορού της ενορίας με την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου Γιώργου Γκολέμη.

Η Ενορία Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» της Πειραϊκής έδωσε μία διαφορετική νότα, με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στα νησιά μας με οδηγό την ελληνική παράδοση.

Μέσω της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού, εξυμνήθηκε η θάλασσα, το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στη χώρα μας. Άφθονα και τα νησιά μας μέσα σε αυτήν, ένα μοναδικό στολίδι της γης, που μοιάζουν χρυσοπράσινα φύλλα ριγμένα στο πέλαγος

Και το ταξίδι της βραδιάς ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, με χορούς, μελωδίες και τραγούδια από τα πανέμορφα ελληνικά μας νησιά. Αγαπημένα τραγούδια που συνδέονται άρρηκτα με τη νησιωτική ζωή και χοροί από κάθε σημείο των ελληνικών θαλασσών, πλημμύρισαν τον, ασφυκτικά γεμάτο, χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με ήχους και εικόνες μιας ζωντανής λαϊκής πολιτιστικής παράδοσης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου