Διάβασα στην αγαπητή μου εφημερίδα «Εκκλησιολόγος» της 16ης Νοεμβρίου 2024 την παρακάτω πληροφορία: "Πριν από λίγες ημέρες, οι μαθήτριες του 2ου Θηλέων Πατρών που συμπλήρωσαν πενήντα έτη από την αποφοίτησή τους, συναντήθηκαν, έχοντας μαζί τους τον γνωστό συμπολίτη μας καθηγητή τους, κ. Παναγιώτη Παπαθεοδώρου! Γιόρτασαν τη «χρυσή επέτειο» αποφοιτήσεώς τους μ΄ έναν ιδανικό, αξιαγάπητο και ιδιαίτερα ευγενή και διακριτικό δάσκαλο. Στη συνάντηση δεν έλειψαν τα χαμόγελα, οι θερμοί εναγκαλισμοί, οι αναμνήσεις. Οι δάσκαλοι των παλαιότερων εποχών είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο της εκ παιδεύσεως και της αγωγής των παιδιών σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Όργωναν όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Νησιά, πόλεις, χωριά, αγροτικές, ορεινές και αστικές περιοχές γνώριζαν τη διαδρομή των δα σκάλων σαν πορεία προς την πρόοδο! Οι δάσκαλοι έχαιραν απόλυτου σεβασμού, ήταν από τους λίγους Έλληνες που γνώριζαν γράμματα, είχαν την καθολική αποδοχή. Το έργο τους ήτο εθνικό, γιατί συνέργησαν στα μέγιστα στην έξοδο της χώρας από τη φτώχεια και την υπανάπτυξη."
Είχα την ευκαιρία κατά την ολιγοήμερη παραμονή μου στην Πάτρα (σήμερα Κυριακή ταξιδεύω ξανά) την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, να επισκεφθώ στο σπίτι του τον σεβαστό μου κ. Παπαθεοδώρου, και να έλθουν πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν. Είχα την τιμή να εκδώσω το βιβλίο του ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ το οποίο και η εφημερίδα «Εκκλησιολόγος» διένειμε δωρεάν στους αναγνώστες της προ καιρού.
Την επίσκεψη την έκανα για να δω τον κ. Παπαθεοδώρου αλλά και την
πολυτάλαντη σύζυγό του κ. Αντωνία Κομποστιότου την οποία είχα νηπιαγωγό και από
τότε αγκάλιασε την αδελφή μου, εμένα, και την μητέρα μου, με την αγάπη της. Της
χρωστώ πολλά και όταν την βλέπω με τα καλά της λόγια μου δίνει δύναμη.
Χάρηκα για τα καλά αυτά νέα από τον Εκκλησιολόγο.
Αναστάσιος Κωστόπουλος
Λιαν ευχαριστο. Συμφωνω για τους παλιους καθηγητες, πιο πολυ του γνωστου χωρου. Ολα τα καλα του Θεου στον Παναγιωτη-1/2 χρονια νεωτερο-συμπεσαμε εργαζομενοι φοιτητες στη διεκπεραιωση της "Ζωης". Αθαν. Κοτταδακης
ΑπάντησηΔιαγραφή