Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Χειροτονία εις Διάκονο π. Ιωακείμ Σταματόπουλου






Χριστός Ανέστη!
ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ
Πανηγύριζε το Μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης την Τρίτη του Πάσχα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προσέδωσε μια ξεχωριστή λαμπρότητα στον εορτασμό χειροτονώντας εις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης τον μοναχό του μοναστηριού Ιωακείμ Σταματόπουλο.
Πλειάδα κληρικών και πλήθος κόσμου παρέστη στο μυστήριο των μυστηρίων!
Ο Ιεράρχης μας με αυτή την χειροτονία και σε αυτό το χρονικό διάστημα, ήθελε να μας υπενθυμίσει ότι μετά την Ανάστασή Του ο Κύριός μας, ενεφύσησε στους Αποστόλους το Άγιο Πνεύμα και τους ανεκήρυξε συνεχιστές του έργου Του. Τους έδωσε εντολή να πορευθούν σε όλα τα έθνη και να κάμουν τους ανθρώπους μαθητάς δικούς Του, δια του Αγίου Βαπτίσματος και της διδαχής του Ευαγγελίου. Κατόπιν οι άγιοι Απόστολοι χειροτονούσαν σε κάθε τόπο επισκόπους και αυτοί πρεσβυτέρους. Οι κληρικοί της Εκκλησίας είναι επομένως διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων . Αυτή η ιερή διαδοχή είναι εγγύηση της εγγυρότητος της Ιερωσύνης των κληρικών.
Ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Μητροπολίτου μας, του Ιερατείου, συγγενών του νέου Διακόνου και άλλων σε γνωστό κέντρο της πόλεώς μας.
Να ζει και να είναι πάντα ΑΞΙΟΣ
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάς Κύριος να τον δυναμώνει στην ιερατική του πορεία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιερεύς είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Ας του δίνει δύναμη ο Θεός και να τον χαριτώνει.
Η φωτό με τους ιεροψάλτες είναι ιστορική αγαπητέ ιστολόγε!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Αναστάσιε, είναι σπουδαίο που έχεις καλούς συνεργάτες στην όμορφη αυτή προσπάθειά σου. Μόνο εσύ με τον πραγματικά Ορθόδοξο Χριστιανικό σου ήθος θα μπορούσες να διατηρήσεις έναν τόσο ποιοτικό ιστοχώρο στην άγρια ζούγκλα του ίντερνετ.

Πέτρος είπε...

Ναι συμφωνώ ο Αναστάσιος συνεχίζει να κρατά ποιότητα με καλή ενημέρωση και σπουδαία πνευματικά θέματα. Όλοι οι συνεργάτες του είναι υπέροχοι.