Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ευσέβεια παιδιών - π. Παΐσιος


Όταν κάτι δεν πάει καλά στα παιδιά, πάντα κάτι φταίει. μήπως φταίει το παράδειγμα μας; Μήπως φταίνε τίποτε κακά θεάματα, τίποτα άσχημες πράξεις, άσχημα λόγια μέσα στο σπίτι; Πάντως την ευσέβεια στα παιδιά τη δίνουμε με το γάλα και όχι με την ξηρά τροφή. Ποτέ με πίεση και προσταγή. Και προπαντός με το παράδειγμα μας.
π. Παΐσιος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟΒΑΦΤΙΣΜΕΝΑ-ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΓΛΩΣΣΟΥΔΙΚΑ, ΠΟΥ Δ Ε Ν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΧΡιστό ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΕΣΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!

μια πάπια μα ποια πάπια;

πηνελοπη είπε...

χριστος Ανεστη ο θεος! οχι αδελφε ..κανενα παιδι δεν ειναι κακοβαπτισμενο---καθε παιδι ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα αλλα η εποχη ειναι δυσκολη τα παιδια τα θελουν ολα..οι γονεις δινουν τα παντα στα παιδια τους σημερα.καποτε ειχα ακουσει μια παιδαγωγικη απο εναν ιερομενο που ελεγε πως οταν το παιδι γιορταζει και του φερνουν τα δωρα πρεπει να πεις στο παιδι πως γιορταζει ο Αγιος του οποιου φερεις το ονομα παιδακι μου και το δωρο ειναι κοινο και ανηκει στην κοινωτητα που λεγεται σπιτι ανεξαρτητα αν το βαλεις εσυ..και δεν το βαλει ο αδελφος σου .Αν δεν το πεις αυτο το παιδι λεγει ΄΄δικο μου ειναι αυτο΄΄ αυτο το προνομιο της ιδιοκτησιας ξεκιναει απο την πολυ μικρη ηλικια..οταν πεις πως τιποτα δεν ειναι δικο μου αλλα ειναι δικο μας οπως γινεται και στο μοναστηρι αρχιζει το παιδι να καταλαβαινει πως το σπιτι ειναι μια μικρη κοινοτητα με τυπικο που ο,τι ειναι μεσα σε αυτην [σκευη,επιπλα,χρηματα,συσκευες,πολυτιμα βιβλια ]ειναι του σπιτιου---δεν εχω τιποτα δικο μου ολα ειναι για ολους....επισης τα παιδια δεν παιρνουν θρησκευτικη και κατα συνεπεια ηθικη παιδια και δεν γνωριζουν γιατι ηρθαν σε αυτη τη ζωη και με τι στοχο...θελει πολυ δουλεια να γινει οπωσδηποτε δεν υπαρχει παραδειγμα προς μιμησιν και τα παιδια μπλεκουν με κακες παρεες επειδη παρασυρονται απο τους αλλους και παει αλυσιδα το πραγμα...δεν υπαρχει και κοινη παιδαγωγικη στο σπιτι και το παιδι λαμβανει ενα καρο μηνυματα και δεν ξερει τι να πιστεψει πια....τραγικες φυγουρες οι γονεις σημερα--και θελειπολυ υπομονη που την πουλαει ο θεος αν τον πληρωσεις με προσευχη...Να ειστε καλα!

Ανώνυμος είπε...

Τι λες που δεν ειναι κακοβαφτισμένο!
Τα μισά έξω απο το νερό τα αφήνουνε και τους ρίχνουνε νερό με τα χέρια στο κεφάλι!
Γι αυτό δε φεύγουνε τα δαιμόνια!

πηνελοπη είπε...

κοιτα γνωριζω αυτο που λες και το εχω δει και σε δικες μας εκκλησιες και το εχω ακουσει σε παλαιοημερολογητικες οτι το κανουν [βουτουν ολο το βρεφος μεσα]--αλλα δεν ξερω ισως καποιος ιερεας να το εξηγουσε---εχουμε αρκετους ιερεις στη μοναδα του Αναστασιου ας απαντησουν --

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά είναι χωρίς τις τρις καταδύσεις. Το γεγονός αυτό επικρίνει ο Συμεών Θεσσαλονίκης και Κοσμάς Αιτωλός.

πηνελοπη είπε...

H σφραγιδα του χριστιανου ορθοδοξου που μπαινει οταν μυρωνεται αυτο δεν ειναι το χρισμα;εκτος των καταδυσεων που δεν εχω δει στην ζωη μου λιγοτερες απο τρεις...ειναι θεματα αποκλειστικα των ιερεων που φερουν οι ιδιοι την ευθυνη...οπως και εμεις τις δικες μας...ας μην μεινουμε εκει---η ευθυνη η δικη μας ας ειναι μεχρι του ποσοστου της συμμετοχης μας στο μυστηριο------------------