Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Από Η.Π.Α., Καναδά και Ουκρανία Και φέτος στην Αρχαία Ολυμπία οι ομογενείς φοιτητές

 Από Η.Π.Α., Καναδά και Ουκρανία
Και φέτος στην Αρχαία Ολυμπία οι ομογενείς φοιτητές
Με κεντρικούς άξονες την επαφή  και την γνωριμία με τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ιστορία της Ελλάδος κάθε χρόνο η Παμμεσσηνιακή Ένωση Η.Π.Α. και Καναδά φιλοξενεί περίπου 50 φοιτητές και φοιτήτριες από τον ομογενειακό χώρο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Με την στήριξη πολλών χορηγών και την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών από Ελλάδα και Εξωτερικό φιλοξενήθηκαν φέτος σε Θερινό Σχολείο παιδιά ομογενών δεύτερης και τρίτης γενεάς από Η.Π.Α., Καναδά και Ουκρανία.

 Επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο του Προγράμματος, αρχαιολογικούς χώρους (Μυκήνες, Πύλο, Επίδαυρο, Μεσσήνη), ενώ διδάχθηκαν και μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στους χώρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Μέρος των επισκέψεων αποτελεί και ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο, που με επικεφαλής τον Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Νιάρχο επισκέφθηκαν. Με την βοήθεια του συνεργάτη του Προγράμματος, καθηγητή φιλολόγου κ. Γεωργίου Κουρκούτα, αλλά και την συνοδεία εκπαιδευτικών και συνοδών
από Μεσσηνία και Καναδά οι φοιτητές μπόρεσαν να δούνε από κοντά τα σπουδαία μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, τα μέρη που συνδέονται με την αρχαία λατρεία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το σημείο αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Επίσης έτρεξαν στο αρχαίο Στάδιο. Στο Μουσείο θαύμασαν από κοντά τα δημιουργήματα του Φειδία, του Πραξιτέλους και του Παιωνίου, αλλά και τα εκθέματα που συνδέονται με τον ναό του Διός.
Αυτές οι επισκέψεις, όπως τόνισαν οι διοργανωτές της όλης πρωτοβουλίας, βασικό στόχο έχουν να συνδέσουν τους ομογενείς φοιτητές με τους χώρους της Ιστορίας των προγόνων τους και να επιστρέψουν στην πανεπιστημιακή τους ζωή με πολύτιμες εμπειρίες και υπερηφάνεια για την Ελλάδα ως τόπο και πνεύμα, όπως αποδεικνύει και η ως τώρα πορεία του Προγράμματος.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα γυμνά αγάλματα εμφανίσθηκαν σε περίοδο θρησκευτικής και ηθικής κατάπτωσης του αρχαίους ελληνικού έθνους, όπως έχει λεχθεί.
Οι χριστιανοί δεν πρέπει να έχουν σχέση με τέτοια αγάλματα και ούτε πρέπει να τα επισκέπτονται. Μόνο βλάβη προκαλούν.
Οι χριστιανοί χαίρονται με τα σεμνά και αυτά θαυμάζουν.

Ανώνυμος είπε...


Μπροστά στο ντύσιμο ( γδύσιμο ) τών χριστιανών ( ; ) τής φωτογραφίας της εποχής μας, τά γυμνά αγάλματα τών ειδωλολατρών και μάλιστα για την εποχή τους είναι απλά πταίσματα...
a