Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Τα παιδιά στην Εκκλησία - Δημήτριος Παναγόπουλος


 Μιλούσα κάποτε στον άμβωνα και μπροστά υπήρχε μια μάνα που είχε ένα μωρό, που άρχισε να κλαίει και να φωνάζει, δημιουργώντας μια κατάσταση. Οι γύρω της, την παρακινούσαν να βγει έξω.
- Εγώ θα κατέβω από τον άμβωνα, τους είπα, αν βγει το μωρό έξω και πάνω σας θα είναι η αμαρτία. Ξέρετε, ότι ο σατανάς τσιμπάει το παιδί για να κλάψει και να βγάλει η μάνα έξω το μωρό της; Το ξέρετε ή δεν το ξέρετε; Και απευθυνόμενος στο παιδί, λέω:
- Εν ονόματι Ιησού Χριστού, ο σατανάς να αφήσει το παιδί.
Το παιδί τότε σταμάτησε αμέσως να κλαίει! Δεν είχα άλλο κήρυγμα να κάνω, καλύτερο από αυτό.
Εμείς λόγω άγνοιας, δεν γνωρίζουμε ότι ο διάβολος πειράζει κάθε πιστό μέσα στην Εκκλησία, με διάφορους τρόπους. Διότι όλοι οι διάβολοι, είναι συγκεντρωμένοι μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, πουθενά αλλού. Ούτε στους παπικούς, ούτε στους προτεστάντες δεν θα δεις στις ''εκκλησίες'' τους να κοιμούνται και να χασμουριούνται άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διότι ο δαίμονας γνωρίζει που βρίσκεται η αλήθεια και βάλλει μόνο τον Ορθόδοξο πιστό.

Ξέρεις τι θα πει, να αφήνεις το Χριστός και να φεύγεις από την Εκκλησία, πριν τελειώσει η Θεία Λειτουργία; Πού θα πας; Ο άλλος (ο διάβολος) σε περιμένει απ΄έξω ως λέων ορυόμενος να σε καταπιεί... Πού πας;;; Υπάρχει ανώτερο πράγμα από το να είσαι μαζί με το Χριστό; Όσο μπορείς, περισσότερη ώρα να καθίσεις μαζί Του.
Αλλά ναι... άμα ήταν ο κ. υπουργός σε μία εκδήλωση, ή κάποιο άλλο επίσημο πρόσωπο, θα τον άφηνες και θα έφευγες ή θα κόλλαγες κοντά του; Και αν σε χτυπούσε και λίγο στην πλάτη σου και το έβλεπαν οι άλλοι, ότι έχεις σχέση με το πρόσωπο αυτό, που να ξεκολλήσεις μετά απ΄αυτόν... Και ξεκολλάς από το Χριστό, την Παναγία και του Αγίους και φεύγεις; Σε ξεγελάει το πονηρό πνεύμα και σε ξεσηκώνει να φύγεις από την Εκκλησία...
Να μην φεύγουμε από την Εκκλησία, αλλά στο δι΄ευχών, διότι διαφορετικά, όχι απλά ομοιάζουμε, αλλά είμαστε Ιούδες. Γιατί όπως ο Ιούδας έφυγε πριν ο Μυστικός Δείπνος ολοκληρωθεί, έτσι και εμείς φεύγουμε πριν ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία.
Ο 9ος κανόνας των Αγίων Αποστόλων αναφέρει το εξής: ''όσοι λαϊκοί προσέρχονται στην Εκκλησία και φεύγουν από την Θεία Λειτουργία, πριν ο παπάς πει το ''δι' ευχών'', αυτό λογαριάζεται ως ''αταξία'' και πρέπει να αφορίζονται!''...
 Δημήτριος Παναγόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: