Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Αγιολογική Σύναξη για Άγιο Γερβάσιο

«Αγίων Επίσκεψις»
Αγιολογική Σύναξη Αφιερωμένη στον Άγιο Γερβάσιο των Πατρών
 
«Αγίων Επίσκεψις» είναι ο τίτλος σειράς αγιολογικών συνάξεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, το τρέχον εκκλησιαστικό έτος και θα είναι αφιερωμένες σε νεοφανείς Αγίους της εποχής μας.
Εκλεκτοί ομιλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος, θα παρουσιάσουν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας πρόσωπα αγιασμένα, με τα οποία, οι περισσότεροι εξ αυτών, συνυπήρξαν και μαθήτευσαν κοντά τους.
Σκοπός των συνάξεων αυτών είναι να αντληθούν διδάγματα ζωής από τους νέους Αγίους της Εκκλησίας μας που έζησαν ανάμεσά μας και μας δείχνουν τον δρόμο και την πορεία και για την δική μας αγιότητα.
Η πρώτη σύναξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, στις 6:00 το απόγευμα και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Γερβάσιο τον Παρασκευόπουλο, τον Άγιο Γέροντα των Πατρών.
Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Θα προηγηθεί η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος του Αγίου Γερβασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών, ο οποίος θα μεταφέρει την Τιμία και Χαριτόβρυτο Κάρα του Αγίου Γερβασίου προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών κατά την διάρκεια της συνάξεως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: