Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο Σταυρός του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου προς Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία


Ήδη, ο Σταυρός του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (σε νέα θήκη), ευρίσκεται στους ουρανούς – στους αιθέρες, με προορισμό τις χώρες Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία προς ευλογία και ενίσχυση των εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών.
Το πρωί στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία υπό του Ιερέως π. Αλεξάνδρου, ρωσικής καταγωγής και εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αθηνών. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα ήσαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Βοηθός Επίσκοπος Ι.Μ. Αγ. Πετρούπολης, πλειάδα κληρικών, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Άγιος Απόστολος Ανδρέας» κ. Β. Γιακούνιν, ο Δ/της του ΚΕΤΧ και εκατοντάδες πιστοί.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σχηματίσθηκε πομπή και στρατιώτες τοποθέτησαν τον Σταυρό του Αγίου σε στρατιωτικό όχημα με προορισμό τον Αερολιμένα του Αράξου, ενώ οι πιστοί παρακολουθούσαν τις εξελίξεις με δάκρυα στα μάτια.
Τιμές Αρχηγού Κράτους αποδόθηκαν στον Χαριτόβρυτο Θησαυρό και στις 10.30 αναχώρησαν για την Αγία Πετρούπολη, πρώτος σταθμός της εικοσαήμερης παρουσίας Του στις χώρες της πρώην Σοβιετική Ενώσεως.
Εκτός από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο συνοδεύουν τον Σταυρό του Αγίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, οι Αρχιμανδρίτες π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Αρτέμιος Αργυρόπουλος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι Διάκονοι Ιωακείμ Σταματόπουλος, Παϊσιος Γρίβας και από πλευράς της Ελληνικής Κυβερνήσεως ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.
Παρευρέθησαν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βίβιαν Σαμούρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Πολίτης, και ο υπεύθυνος του Τεχνικού Γραφείου της Ι.Μ. Πατρών κ. Δημήτριος Αλεξάκης. Στον Αερολιμένα του Αράξου ήτο και ο Δήμαρχος Δύμης κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.    
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό!