Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον αθλητή του μπάσκετ Γιάννη Αντετoκούμπο

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον αθλητή του μπάσκετ Γιάννη Αντετoκούμπο.

«Ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά δεν πήρε ιθαγένεια 'αυτόματα'. Δεν έγινε Έλληνας 'στα χαρτιά'. Το πάλεψε. Πήγε σχολείο. Έμαθε ελληνικά καλύτερα από πολλούς. Πήρε ελληνική παιδεία.  Ακόμα χωρίς να του το ζητήσει κανείς, βαπτίστηκε ορθόδοξος. Ξεκίνησε από τις γειτονιές της Αθήνας και με την αξία του έφτασε μέχρι το NΒΑ.

» Και εκεί θυμάται, στο NBA, πάντα, και αυτός και η οικογένειά του, ότι είναι Έλληνες. Το επέλεξε ο ίδιος. Αγωνίστηκε και το αξίζει. Είναι παιδί της 'ημετέρας Παιδείας'. Είναι δικός μας. Και μας κάνει όλους υπερήφανους. Έτσι θέλουμε να γίνονται Έλληνες, όσοι το επιθυμούν. Μέσα από την 'ημετέρα Παιδεία'. Όχι μέσα από τα 'χαρτιά'. Και έχεις και κάποιους που τον βρίζουν τον Γιάννη. Και ύστερα διαμαρτύρονται, όταν τους λέμε νεοναζί. Ένα νέο παιδί, που είναι Έλληνας στην ψυχή και στην Παιδεία, πολύ πιο Έλληνας και πολύ πιο 'δικός μας' από εκείνους τουλάχιστον που καίνε την Ελληνική σημαία -τον βρίζουν για το χρώμα του δέρματός του. Ε λοιπόν, εγώ λέω ότι εκείνοι που τον βρίζουν είναι νεοναζί, είναι κήρυκες του μίσους και ντροπιάζουν την Ελλάδα.»

5 σχόλια:

Γ.Λ.Θ. είπε...

Τασο μπραβο για την ευρυτητα πνευματος που εχει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης εχει συμβατότητα με την Ελλάδα ως Ορθόδοξος και δικαιούται την Υπηκοότητα(όχι την Ιθαγένεια, διότι αυτή έχει άλλη σημασία)ως Ορθόδοξος βαφτισμένος.
Πώς δεχόμαστε τους άλλους Λευκούς Ορθοδόξους (από τις Σλαβικές ομόδοξες χώρες);
Το ίδιο δεν πρέπει να ισχύει και εδώ;
Ήταν συγκινητικό που έκανε τον σταυρό του όταν ανακοινώθηκε η επιλογή του στο ΝΒΑ!
Κάποιοι άλλοι, κατά τα άλλα Έλληνες (!), έχουν βάλει ως στόχο να ξεθεμελιώσουν Ορθοδοξία και Ελλάδα.
Και τους ανεχόμαστε !
Βέβαια τον Ισοκράτη τον έχουμε κάνει λάστιχο : ακόμη και ο Πρωθυπουργός αγνοεί τι είχε πει πραγματικά ο Αθηναίος Ρήτωρ ρπο 2400 χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον πρωθυπουργό τα όσα είπε είναι σε εθνική βάση.

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληνικές ομάδες που ήταν να τον αγοράσουν από τη Β΄ εθνική και να τον μοσχοπουλήσουν στην Αμερική μετά?? Τζάμπα μας τον πήραν!! Στις κερκίδες όλοι βαμμένοι μαύροι!!

Ανώνυμος είπε...

Και στο Αγρίνιο θα πήγαινα αρκεί να εύρισκα δουλειά!!