Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πολυμελή, ρώσικη αντιπροσωπεία, αφίχθη χθες Τετάρτη το πρωί στην Πάτρα


Πολυμελή, ρώσικη αντιπροσωπεία, αφίχθη χθες Τετάρτη το πρωί στην Πάτρα, με σκοπό να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για την μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου στη χώρα τους επί τη επετείω 1.025 ετών από την Βάπτιση των Ρως.
Ως γνωστόν, την ευθύνη μεταφοράς του χαριτοβρύτου θησαυρού έχει αναλάβει το ρωσικό Ίδρυμα «Άγιος Απόστολος Ανδρέας», όπου πρόεδρός του είναι ο Β. Γιακούνιν, ένας εκ των στενών συνεργατών του προέδρου της Ρωσικής Κυβερνήσεως κ. Β. Πούτιν.
Οι εκλεκτοί μας επισκέπτες γευμάτισαν στο ξενοδοχείο Patra Palace της πόλεώς μας και λίγο αργότερα επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και την Οινοποιϊα Αχαϊα Κλάους.
Το απόγευμα συμμετείχαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ συμμετείχε και ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αγ. Πετρούπολης κ. Αμβρόσιος, εν πληθούση εκκλησία.
Ακόμη συμμετείχε και ο π. Αλέξανδρος, ρωσικής καταγωγής, ο οποίος διακονεί τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Αθήνα με την μικτή ρωσική χορωδία του Ναού του.
Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στο Patra Palace με την παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος «Αγιος Απόστολος Ανδρέας» κ. Β. Γιακούνιν, ενώ το βράδυ η τοπική Εκκλησία παρέθεσε δείπνο προς τιμή των, εις το Κέντρο «Ιφιγένεια».  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος











Δεν υπάρχουν σχόλια: