Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Των Αγίων Πάντων - Ιάκωβος


Των Αγίων Πάντων
(Ματθ. ι΄ 32-33, 37-38, ιθ΄27-30)

          Είπεν ο Κύριος : «Εκείνος που θα ομολογήσει την πίστη του σε μένα μπροστά στους ανθρώπους,, θα τον ομολογήσω κι εγώ σαν οπαδό μου μπροστά στον Πατέρα μου, που βρίσκεται στους ουρανούς, εκείνος όμως που τυχόν θα με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, τότε θα τον αρνηθώ κι εγώ μπροστά στον Ουράνιο Πατέρα μου».
          Αυτός που αγαπά τον πατέρα ή τη μητέρα του περισσότερο από εμένα δεν είναι άξιος για μένα . Κι αυτός που αγαπά το γιο ή την κόρη του περισσότερο από εμένα δεν είναι άξιος για μένα . Κι εκείνος που δεν παίρνει τον σταυρό του και να με ακολουθήσει δεν είναι άξιος για μένα .
          Τότε αποκρίθηκε ο Πέτρος και είπε στον Κύριο : « Να, εμείς τα αφήκαμε όλα και σε ακολουθήσαμε. Τι άραγε θα κερδίσουμε;»

Ο Ιησούς τότε τους είπε: «Αληθινά σας λέγω ότι, εσείς που με ακολουθήσατε, όταν θα γίνει η Αναγέννηση του κόσμου κατά τη Δευτέρα Παρουσία και ο Γιος του Ανθρώπου καθήσει πάνω στο δοξασμένο του θρόνο, θα καθήσετε κι εσείς πάνω σε δώδεκα θρόνους για να κρίνετε τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ.
          Και καθένας που άφησε σπίτια, αδελφούς ή αδελφές , πατέρα ή μητέρα, γυναίκα ή παιδιά ή χωράφια χάριν του ονόματός μου, θα πάρει εκατονταπλάσια και θα κληρονομήσει την αιώνια ζωή. Εκεί δε, πολλοί που στον κόσμο αυτό είναι πρώτοι θα γίνουν τελευταίοι και πολλοί που εδώ είναι τελευταίοι θα γίνουν εκεί πρώτοι .

Σκέψεις – Διδάγματα :

1. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Θεός μας, που μας δημιούργησε από το
τίποτε, που μας αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και που δεν έμεινε εξευτελισμός και ταπείνωση που να μη ανεχτεί, ακόμα και το φρικτό και ατιμωτικό σταυρικό θάνατο για την πολλή Του αγάπη, θέλει και το ζητά έντονα από μας να Του ανταποδίδουμε ζεστά και δυνατά και συνεχώς αυτή την αγάπη.
2. Θέλει να Τον αγαπούμε περισσότερο από κάθε άλλο αγαπημένο μας
πρόσωπο ή απόκτημα και να μη ντρεπόμαστε να ομολογούμε την αγάπη και την πίστη μας σ’ Αυτόν μπροστά στους ανθρώπους .
          3. Μας ζητά να Τον αγαπούμε με όλη μας :
Τη ψυχή          Την καρδιά          Τη δύναμη          Τη διάνοια  
     4. Όπως ο ίδιος θυσιάστηκε για μας θέλει να είμαστε κι εμείς έτοιμοι να υποστούμε κάποιες θυσίες για χάρη Του και για τους άλλους .
     5. Φτωχοί, άσημοι, βασανισμένοι, αδικημένοι του κόσμου τούτου : Έχετε θάρρος! Γιατί, αν βαδίζετε στο δρόμο του Σωτήρα Ιησού, από τελευταίοι εδώ στη γη, θα γίνετε πρώτοι εκεί πάνω στον ουρανό !
Ιάκωβος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος, κύριε Ιάκωβε..