Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Με επιτυχία τα ΙΕ΄ Παύλεια στην Μεσσηνία Το μήνυμα του Αποστόλου Παύλου στην εποχή μας

 Με επιτυχία τα ΙΕ΄ Παύλεια στην Μεσσηνία
Το μήνυμα του Αποστόλου Παύλου στην εποχή μας
Στο πλαίσιο των ΙΕ΄ Παύλειων στον χώρο του Φιλοσοφικού Συνεδριακού Κέντρου στα Αρφαρά Μεσσηνίας παρουσιάστηκαν σχετικές εισηγήσεις που αφορούν την συμβολή του Αποστόλου Παύλου στην εποχή μας.  Με γενικό θέμα «Αγνώστω Θεώ» και επεξήγηση την Πρώτη «Κοινωνία» Χριστιανισμού και Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και μετά από μία εισαγωγή της καθηγήτριας Γαλλικής Φιλολογίας κ. Μαργαρίτας Βέργου, ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας ανέπτυξε το θέμα «Ο Απόστολος Παύλος, η Μικρά Ασία και ο Πόντος». Η ομιλία αυτή είχε ως σημείο αναφοράς την Ιστορικής Πορείας του Χριστιανισμού από τα χρόνια των Αποστόλων Παύλου, Ανδρέα και Πέτρου, τον πρώτο αιώνα μΧ, μέχρι την εποχή της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου από τους Τούρκους, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 έτη από το τραγικό 1919.

 Ακολούθως ο καθηγητής του ΕΠΚΑ κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος ανέπτυξε το θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και η Ανάσταση των σωμάτων» (λόγος του Παύλου στους Στωικούς και Επικούρειους Φιλοσόφους εν Αθήναις το 52 μΧ. Αναφορά στην διδασκαλία του Προσωκρατικού Φιλοσόφου Ηρακλείτου περί της αναστάσεως των σωμάτων).
Στην όλη εκδήλωση  συμμετείχαν 50 περίπου επιστήμονες, λογοτέχνες και μέλη των Πανεπιστημιακών Σεμιναρίων Φιλοσοφίας των Αθηνών (υπό την Διεύθυνση των Καθηγητών Ευαγγέλου Μουτσοπούλου, Ακαδημαϊκού, και Κωνσταντίνου Νιάρχου, Προέδρου της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας.
Τον επίλογο στην όλη εκδήλωση έκανε ο τ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητής κ. Αναστάσιος Μπούρας, που εξήρε την επιστημονική αξία των όλων εκδηλώσεων, που φιλοξενούνται στο Διεθνές Κέντρο Φιλοσοφίας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: