Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

"Παραπολιτικά": Επ'αόριστον αναβολή εκκένωσης κατάληψης Μ. Εσφιγμένου

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο στα "Παραπολιτικά" [1] η κυβέρνηση της Ελλάδος αναβάλλει επ'αόριστον την εκκένωση της κατάληψης της Μονής Εσφιγμένου λόγω της διαφορετικής βούλησης του Βελόπουλου, της "Νίκης", της Λατινοπούλου και του Κρεμλίνου, αδιαφορώντας για την - προβλεπόμενη από το σύνταγμα - πνευματική υπαγωγή του Αγίου Όρους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Έτσι απλά!
 
Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για το Άγιο Όρος, καθώς και "επισήμως" θα δοθεί μήνυμα από τις αρμόδιες αρχές, πως όποιος θέλει μπορεί να φορέσει ένα ράσο, να μπει παρανόμως στο Άγιο Όρος, να κάνει ό,τι θέλει και να μην τον ελέγξει κανείς. "Πραβασλάβιε ή θάνατος";!
 
Ηγούμενος Μ. Εσφιγμένου αρχ. Βαρθολομαίος
Άγιο Όρος, Ελλάδα
 
[1] https://www.parapolitika.gr/stiles/giannis-koyrtakis/article/1462275/i-niki-kasselaki-pou-idruei-to-koa-polaki-i-sunadisi-mitsotaki-dendia-sto-akrotiri-kai-o-patriarhis-pou-piezei-gia-ti-moni-esfigmenou/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανομία είναι η κυρίαρχη τάση στην Ελληνική Δημοκρατία. Να την βράσω την τόση Δημοκρατίας που έχει σκανδαλώδη ανοχή στην παραβατικότητα και την παρανομία. Ότι θέλει καθένας κάνει. Η Ελλάδα γενικά είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία είδηση... δεν είναι εύκολα τά πράγματα να πετάξεις έξω εκατό καλόγερους οι οποίοι πέραν της μνημονευσης δεν αλλαξοπιστησαν...

Ανώνυμος είπε...

"Προβλεπόμενη από το Σύνταγμα" είναι καί η ασφάλεια καί το απαραβίαστο των Ελληνικών συνόρων, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί στη χώρα, πού δέν ρώτησαν άν θέλουμε νά εισέλθουν.
"Προβλεπόμενη από το Σύνταγμα" είναι καί η προστασία καί ανάπτυξη της Ελληνικής οικογένειας, αλλά ψηφίζονται νόμοι διαλυτικοί της οικογένειας, που αναγνωρίζουν άλλες μορφές συμβίωσης ως "οικογένειες", μέ πλήρη δικαιώματα μάλιστα.
Επομένως δέν "αδικείται" μόνον ο κ. Βαρθολομαίος, αλλά όλοι οι Ελληνες αδικούνται από τίς Κυβερνήσεις τών τελευταίων ετών.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν μπορούμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να Κοινωνήσουμε σε αυτό το μοναστήρι σημαίνει ότι αλλαξοπιστήσαν.

Ανώνυμος είπε...

Η μη αναφορά στον οικείο επίσκοπο αποτελεί αποκοπή απο την Εκκλησία, αίρεση. Υπαρχει κανονική Μονή Εσφιγμένου, καιρος να της αποδοθεί ο χώρος που ανήκει στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να πανε όπου τους παραχωρήσουν χώρο οι ΓΟΧ.

Ανώνυμος είπε...

Δοξα τω Θεω οι προσευχες εισακουγονται. Η Παναγια φυλαει το Ορος. Διακοπη κοινωνιας δεν σημαινει defacto σχισμα ή ετεροδοξία. Οι Αγιοι Ιωαννης Μαξιμοβιτς και Λουκας Ιατρος δεν κοινωνουσαν μεταξύ τους, γιατι οι εκκλησιες τους δεν αλληλομνημονευοντουσαν. Ο πρωτος μαλιστα αναγνωριζε ιερωσυνη στους εν Ελλαδι παλιοημερολογητες. Και οι 2 ορθοδοξοι και οι 2 αγιοι.