Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Εξεδήμησε Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σαρδελιάνος

 Έναν άξιο κληρικό έχασε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αφού εξεδήμησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σαρδελιάνος, εφημέριος Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κερπινής Καλαβρύτων.
Ο μακαριστός π. Γεώργιος διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του, απολαμβάνοντας δικαίως της εκτιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου.

 Επρόκειτο για έναν ακούραστο, με ψυχικά χαρίσματα και αποθέματα ιερέα, το όνομα του οποίου ήταν γνωστό σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του.
Ο πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17 Μαρτίου 1981 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και ένα χρόνο αργότερα Πρεσβύτερος, αναλαμβάνοντας εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κερπινής.



Φωτογραφίες από Ιερά Αγρυπνία της «Αγίας Ζώνης» στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας Πατρών

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευγενικός, πρόσχαρος, λαοφιλής, παραδοσιακός.
Αιωνία η μνήμη του .

Ανώνυμος είπε...

Ψυχούλα καλή ήταν ο καλός μας παπά-Γιώργης.
Τώρα είναι στην χαρά του Κυρίου και θα μας μνημονεύει.

Ανώνυμος είπε...

Κοιμήθηκε μετά από μακρόχρονη ασθένεια πού τον είχε καταστήσει αγνώριστο, ένας αληθινά άνθρωπος του Θεού, ειρηνικός, πρόσχαρος, γελαστός, ταπεινός, φιλόξενος, πάντα με τον καλό λόγο και με διάθεση εξυπηρέτησης του συνανθρώπου. Λειτουργούσε σχεδόν κάθε μέρα σε όλα τα εκκλησάκια, παρεκκλήσια, εξωκλήσια τής περιοχής του, και ήταν πολλά.Πάντοτε με τον καλό λόγο και με το χαμόγελο στο τηλέφωνο...Ερχόταν και στην Πάτρα μιά φορά τον χρόνο και λειτουργούσε στήν εορτή τού Οσίου Λουκά εν Στειρίω τής οδού Λόντου. Μόνο όταν είχε χιόνια δεν ερχόταν...Αιωνία άς είναι η μνήμη του...

Αττικός