Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ - Σοφίας Καυκοπούλου

 ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ


τής Σοφίας Καυκοπούλου

Ένα στολίδι κοσμεί εδώ και λίγους μήνες τον προαύλιο χώρο τού Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Άνω Αλισσου. Πρόκειται για το καινούργιο πνευματικό κέντρο, έναν πολυχώρο εκδηλώσεων ουσιαστικά, ο οποίος έχει χωρητικότητα 90 καθήμενων ατόμων και είναι πλήρως εξοπλισμένος για τις ποιμαντικες και κοινωνικές ανάγκες τού ποιμνίου. Προήλθε από την επέκταση εις το τριπλάσιον τού παλαιού πνευματικού κέντρου και περιλαμβάνει μια αίθουσα λειτουργική, κουζίνα και τουαλέττα. Η ακούραστη προσπάθεια τού εφημέριου πατρός Αλέξανδρου Λαθουρου, βρήκαν την ανταπόκριση πλήθους πιστών, ακόμη και ανθρώπων που δεν έχουν ως ενορία τους την Αγία Τριάδα, οι οποίοι βοήθησαν να προχωρήσουν τα έργα. 

Ωστόσο, η αποπληρωμή των χρεών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Παρ' όλ' αυτά, ο π. Αλέξανδρος με το πηγαίο χαμόγελο δοξάζει τον Θεό και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά με τη βοήθειά Του.
Όπως άλλοτε, η ενορία έζησε την φρίκη τής πυρκαγιάς, κι όμως ανεκαμψε, έτσι και τώρα η επιμονή και η πίστη θα νικήσουν! Αρωγός και σε αυτή την προσπάθεια, όπως και σε τόσες άλλες, η Ι. Μ. Πατρών, καθώς ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης πραγματοποίησε τα εγκαίνια τού πνευματικού κέντρου που φέρει την επωνυμία «Ο Ιερός Χρυσόστομος», την 13 Απριλίου ε.ε.
Το πνευματικό αυτό κέντρο δεν είναι ένα πολυτελές οικοδόμημα, που ίσως σκανδαλισει κάποιους, αλλά ένας χώρος σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων τού Αλισσου αλλά και κάθε ευσεβούς επισκέπτη. Χωρίς περιττή πολυτέλεια, είναι λειτουργικό, άνετο και μπορεί να φιλοξενήσει εορτές, πανηγύρεις, συγκεντρώσεις, κατηχητικά σχολεία, φροντιστηριακα μαθήματα, συνεστιάσεις κ.λπ. με επίκεντρο την ενορία.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η προσφορά του π.Αλέξανδρου στην ενορία μας. είμαστε τυχεροί που ο δικός μας ανθρωπος είναι ο παπάς μας.

Ανώνυμος είπε...

Γενική αναμόρφωση έχει κάνει σε ναούς και σε πνευματική κίνηση ο π. Αλέξανδρος.

Ανώνυμος είπε...

Όντως η επέκταση του παλαιού Πνευματικού κέντρου στην σημερινή του μορφή, εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του συνεχώς αναπτυσοσομένου χωρίου του Άνω Αλισσου. Συγχαρητηρια στον π. Αλέξανδρο και τους συνεργάτες του για το Πνευματικό έργο της ενοριας