Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Το "κόσμημα" της Σιγκαπούρης



 Η νέα επέκταση του αεροδρομίου «Τσανγκί» της Σιγκαπούρης ονομάζεται «Κόσμημα» (Jewel) και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η εντυπωσιακή αυτή κατασκευή χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων αποτελούσε, μέχρι πρότινος, χώρο στάθμευσης, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει τον τίτλο του καλύτερου αεροδρομίου, που τόσο δίκαια κατακτά το Τσανγκί τα τελευταία επτά χρόνια.
Το «Κόσμημα» είναι ένας lifestyle χώρος ανάπαυσης και ξεκούρασης, τόσο για τους ταξιδιώτες, που συχνά αναγκάζονται να παραμείνουν στο αεροδρόμιο για αρκετές ώρες μεταξύ των πτήσεών τους, όσο και για τους απλούς επισκέπτες, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά αυτό το σύγχρονο θαύμα των κατασκευών.
Χρειάστηκε περισσότερο από τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος χώρος και περίπου 1,3 δισ. για την κατασκευή από γυαλί και ατσάλι, που κυριαρχεί στο χώρο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Σιγκαπούρη έχουν φτιάξει πράγματα και θάματα στην Ελλάδα μόνο τις μίζες τους κοιτάζουν οι έχοντες και κατέχοντες. Κρίμα διότι το αεροδρόμιό μας σε σύγκριση με την Σιγκαπούρη είναι τεταρτοκοσμικό.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Είδα και άκουσα όλα τα video, αρχίζοντας από το «κόσμημα»-παραδείσια ομορφιά συν τεχνική έμπνευση, τιμή στη Σιγκαπούρη. Το Κερκυραϊκό, Ελληνική Παράδοση, τα νεανικά και μουσικά-Ολυμπιακός, Κύπρια του Voice, O sole mio, ιδιαίτερα Casta Diva, ήτοι το παρόν, 21ος, χώρος-χρόνος της Ιεραποστολή ! Αρχή της με π. Νήφωνα, Μ. Παρασκευή, Λειτουργία με χειροτονία Ασιάτη Διακόνου, λαμπάδα του νονού, προσκύνημα Ασιατών Ορθόδοξων στην Πόλη-Αγία Σοφία- αδελφική αναφορά στην πασχαλινή δολοφονία Καθολικών από φανατικούς τρομοκράτες, Πάσχα Ασιατών Ορθόδοξων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με επιστέγασμα το συμβολικό φωτογραφικό στιγμιότυπο με εξ Ασίας ορθόδοξο βρέφος στον αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου !! Ο Θεός σε εξέλεξε παλιέ μου ηχολήπτη. Και ευτυχώς Σεβασμιότατε Σινγκαπούρης Κωνσταντίνε σε έστειλε στη σήμερα ανοιχτών οριζόντων Μητέρα Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Σε ζηλεύω, ιδιαίτερα όταν σκέπτομαι ότι εδώ στην Ελλάδα κάποιοι κατατρύχονται με το ψευτοείδωλο του οικουμενισμού, τον όλεθρο που θα έρθει από τις γυναίκες στο Ψαλτήρι, και το αντίθετο τη σωτήρια … «Παράδοση» που αντιπροσωπεύουν οι τρίχες της κεφαλής και τα μακριά γένια των παπάδων !! Σε ασπάζομαι με το σεβασμό που οφείλω στο κορυφαίο σου Λειτούργημα. Πολλά τα έτη σου. Αθανάσιος Κοτταδάκης