Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Να φοβάσαι ..... αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια

 Ο καθένας μας γνωρίζει πολύ καλά ποιος έλεγε και τι συνιστούσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως διαβάζω αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αυτών της γρίπης αλλά και των αναπνευστικών λοιμώξεων.
Τους αφιερώνω το παρακάτω. Α.Κ.Κ. 

Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα κάνουν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, μερικές φορές πριν από αυτούς και καμιά φορά αντί για αυτούς.

Umberto Eco

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή την ρήση του Umberto Eco συμπεριλαμβάνονται καί οι Μάρτυρες ;

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Εκπληκτικό.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 5 Ιανουαρίου 2024 στις 10:22 μ.μ

Αστοιχείωτοι κληρικοί και θρησκευόμενοι λαϊκοί, με τυπικό προσόν ένα πτυχίο Θεολογίας (χωρίς να μας πουν τον βαθμό του πτυχίου τους) αλλά και χωρίς αυτό με μοναδικό το προσόν της «ευσέβειας», αμφισβήτησαν και αμφισβητούν γιατρούς που δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά και αθόρυβα, για χατίρι και των ιδίων ακόμη όταν πήγαν και πηγαίνουν να τους νοσηλεύσουν μετά από τον πόλεμο που τους έκαναν τότε και σήμερα.

Στο μυαλό μου ηχούν τα όσα είπε Καθηγητής Ιερέας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεολογίας στην Ηθική και την Ποιμαντική:
«Διακρίνω μεγάλη περιφρόνηση στους γιατρούς και στο έργο τους, δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε ένας και να τους απαξιώνει έτσι, θέλει λίγο προσοχή όλο αυτό».
«Οι Ιεροί Κανόνες είναι πολύ αυστηροί , επιτημούμαι σαν φονιάς αν πεθάνει κάποιος εξαιτίας μου είτε άθελά μου».

Στην ερώτησή απαντώ: Νομίζω ότι και ένα παιδί του δημοτικού μπορεί να διακρίνει τους Μάρτυρες από τους γιαλατζή της πανδημίας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι αστοιχείωτοι συνεχίζουν να κουνούν το χέρι και κατηγορούν. Ενώ οδήγησαν στον θάνατο παιδιά τους πνευματικά φορούν το πετραχήλι και συνεχίζουν την τακτική τους. Χάσανε το μέτρο μέσα στην εγωπάθεια του ‘’πνευματικού ηγέτη’’ που ‘’ταπεινά’’ νομίζουν ότι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κωστόπουλε, πρέπει πάντα να έχεις το θάρρος των δικών σου ιδεών και να μην φοβάσαι τις συνέπειες γιατί ο άνθρωπος είναι ελεύθερος μόνο όταν μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του χωρίς να υποκύπτει σε συνθήκες. Ως τώρα ήσουν ασυμβίβαστος σε σύγκριση με άλλους που σκύβουνε το κεφάλι στους κατέχοντες εξουσία.
Χρ.

Ανώνυμος είπε...

«Τρέχουν» στα φαρμακεία – Σπεύδουν μαζικά για να προμηθευτούν με «self-test» αυτή η είδηση λέει πολλά.