Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ένας ανεξάρτητος

Στο τέλος της ανάρτησης συνέντευξη με τον ιερέα πατέρα του. 


 Εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ως ανεξάρτητος ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 
Πριν λίγους μήνες, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε βίντεο φορώντας τρεις γραβάτες, σακάκι... και σορτσάκι όπως μου είπαν. Σήμερα τον έμαθα δεν τον γνώριζα. Του εύχομαι αυτό που υποσχέθηκε  να γίνει πραγματικότητα: «Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος και πιο χρήσιμος Κύπριος ευρωβουλευτής»


Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.
«Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του τη παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι ήταν μαζί του στο ίδιο στούντιο, επεσήμανε πως, «το σημερινό γεγονός κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα καμπανακί που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε τον λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα».
Η εκλογή του μπορεί να είναι μια απάντηση σε όσους μας βομβάρδισαν με αερολογίες και δημόσιες δηλώσεις. 
_____________________________

Ευχαριστώ τον συνεργάτη κ. Ορφέα για την κοινοποίηση της συνομιλίας αυτής.
 Ὁ π. Κυπριανός Παναγιώτου τοῦ ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίων Κυπριανοῦ καὶ Ἰουστίνας τῆς κοινότητος Μενίκου, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου συνομιλεῖ μὲ τὸν υἱό του Φειδία (21.03. 2024).
00:00 - Intro
02:22 - Προσευχή
07:25 - Παιδική ηλικία
30:35 - Επιλογή στην θρησκεία
40:25 - Η επιλογή ως πάτερ
59:45 - Η ζωή ως ιερέας
1:07:37 - Η ζωή γενικότερα
1:23:22 - Βελτίωση ως άνθρωπος
1:43:42 - Θάνατος
1:47:11- Εξομολογήσεις
1:52:02 - Εξομολογήσεις
1:54:31 – Διάφορες ερωτήσεις
1:57:21 - Ευρωεκλογές
1:59:16 - Ταπείνωση
2:10:11
- Τελευταίες ερωτήσεις

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία νά έχει. Θα κριθεί από τό τί θα ψηφίζει κάθε φορά στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.
Αυτή είναι η ουσία. Τα social media είναι απλώς ο τρόπος για να γίνει γνωστός.

Ορφέας είπε...

Δεν γνωρίζω καθόλου τον νεαρό ευρωβουλευτή
Ωστόσο, έχει μία παλαιότερη συνέντευξη που παίρνει ο ίδιος από τον Ιερέα πατέρα του που πραγματικά αξίζει και πρέπει να την δούμε οι Χριστιανοί.
Ωραία μορφή ο πατέρας..

https://www.youtube.com/watch?v=KySnQ_vFrHg

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικός παπάς. Αυθεντικός.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο γιος του ιερέα έκανε ένα θρίαμβο εκλογικό πήρε το 1/5 της ψήφου στην Κύπρο. Δεν του έχω εμπιστοσύνη αλλά τα κατάφερε. Κάποιοι άλλοι ιερείς δεν κατάφεραν όσο και να προσπάθησαν με δημόσιες δηλώσεις και άλλοι με φωτογραφία με τον αρχηγό από το να εκλέξουν κάποιο καλλιτέχνη. Περαστικά τους.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Τι ουφο Χριστέ μου

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ούφο κατάφερε να πάρει το 20% των Κυπρίων ψηφοφόρων. Εάν έπαιρνε 20% όχι ένας μονωμένος υποψήφιος αλλά ένα κόμμα εδώ στην Ελλάδα, όπως του Κασσελάκη ή του Ανδρουλάκη ή του Αδελφού Νατσιού και τόσων άλλων κομματιδίων θα είχαν στήσει πανηγύρι. Δυστυχώς όμως είναι τόσο ούφο οι πολιτικοί μας εδώ στην Ελλάδα που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 15%. Άντε γειά και περαστικά στα ενθάδε ούφο.

Ανώνυμος είπε...

Ο "κάποιος καλλιτέχνης", πάτερ Νεόφυτε, από ότι γνωρίζουμε, είναι πιστό τέκνο της Εκκλησίας, οικογενειάρχης με δύο παιδιά, ο οποίος σε δημόσιες συνεντεύξεις του έχει παραδεχθεί ευθαρσώς, ότι πιστεύει στον Θεό καί ακολουθεί τη διδασκαλία της Εκκλησίας.
Μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα, ότι άν ήταν στη Βουλή, δέν θα εψήφιζε το γνωστό νομοσχέδιο, το οποίο εψήφισαν άλλοι, που φροντίζουν να επιδεικνύουν εξωτερική ευσέβεια, ειδικά όταν παρευρίσκονται στο χώρο τηλεοπτικές κάμερες καί φωτογράφοι.
Χθές μάλιστα έδωσε συνέντευξη σε μεσημεριανή εκπομπή γνωστής δημοσιογράφου ειδικευμένης στην σκανδαλοθηρία, η οποία, πρός τιμήν της, παραδέχθηκε ότι τόν γνωρίζει αρκετά χρόνια καί πιστοποιεί ότι ο τρόπος ζωής του είναι σύμφωνος με την πίστη του, δέν έχει δηλαδή άλλη συμπεριφορά δημόσια καί άλλη στην ιδιωτική του ζωή.
Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η χώρα, ευθείς καί ειλικρινείς, μήπως καί γίνει κάποια στιγμή εξυγίανση της Πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Σου εύχομαι και εις ανώτερα ,προτεραιότητά σου η αγάπη στους ανθρώπους για την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ζητήσει συγνώμη ο π Νεόφυτος. Έψαξα και διαπίστωσα ότι σωστά τα γράφεις. Παραπέμπω για να στερεωθεί το σχόλιό σου https://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/
Πρέπει να πω ότι προεκλογικά στο Viber έλαβα δύο μηνύματα με α. δηλώσεις αγωνιστού κληρικού των Πατρών καθώς και β. φωτογραφία γνωστού ιεροκήρυκα της Πάτρας με τον Πρόεδρο. Οι δύο αυτοί και πολλοί άλλοι ιερείς μας στην Πάτρα έδωσαν μάχη.

Ανώνυμος είπε...


Την Τρίτη προ των εκλογών έλαβα εγώ μια φωτογραφία με τον σεβαστό πνευματικό μου ο οποίος συνομιλεί στην Πάτρα με τον πρόεδρο της Νίκης. Η εν Χριστώ αδελφή η οποία μου την έστειλε μου έγραψε σκέψου και αποφάσισε να ψηφίσεις τον καλό γιατρό τάδε και εάν νομίζεις να την προωθήσεις. Έτσι κι εγώ ψήφισα το χριστιανικό κόμμα και την προώθησα την φωτογραφία με τον πνευματικό μου σε φίλες και γνωστές γιατί θα πρέπει η Εκκλησία να έχει τους δικούς της ανθρώπους όχι μόνο στη Βουλή αλλά και στην Ευρωβουλή ώστε να προβάλλουν την Ορθοδοξία μας και τον ηθικό νόμο όπως γράφει και το περιοδικό που μελετάμε στο μάθημα του κύκλου.
Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Εψαξα κι εγώ, αγαπητέ φίλε 1 - 47, καί είδα ότι καί το Κυβερνών κόμμα εξέλεξε τηλεπαρουσιάστρια για την Ευρωβουλή.
Δέν βλέπω όμως το ιστολόγιο που παραπέμπεις, νά αναφέρεται καθόλου σε αυτό το γεγονός.
Γιατί άραγε ;

Ανώνυμος είπε...

απαντώ στην πρόκληση σου 4,45 με τα βιογραφικά από το Κόμμα τους των δύο ευρωβουλευτών
Α΄Μέρος

ΝΙΚΗ
ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ηθοποιός, Εκπαιδευτής Φυσικής Αγωγής
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αίγιο. Είναι πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρόσθετες σπουδές Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πάτρας. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Η μακρά του εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης, σε μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, προέρχεται από συμμετοχές με πρωταγωνιστικούς και βασικούς ρόλους σε σήριαλ, καθώς και από τον ρόλο παρουσιαστή και συμπαρουσιαστή σε εκπομπές ψυχαγωγίας και επικαιρότητας υψηλής τηλεθέασης.
Διαθέτει επιχειρηματική εμπειρία στον χώρο της εστίασης, σε υπηρεσίες φυσικής αγωγής αλλά και εξατομικευμένων συμβουλών φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης (personal training) στο Αίγιο, όπου και σήμερα διαμένει με την οικογένειά του. Είναι έγγαμος πατέρας δύο τέκνων.
Με έμφυτο ενδιαφέρον για τα κοινά και με Ορθόδοξο βίωμα, διακονεί τον πλησίον μέσα από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Άγιος Αλέξιος». Συστρατεύεται σήμερα στον ευγενικό αγώνα της ΝΙΚΗΣ προκειμένου να υπερασπισθεί τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, της πίστης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που αξίζει να ξαναλάμψουν στην πατρίδα μας όσο και στην Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

απαντώ στην πρόκληση σου 4,45 με τα βιογραφικά από το Κόμμα τους των δύο ευρωβουλευτών
Β΄ Μέρος

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η Ελεονώρα Μελέτη γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τίτλο σπουδών στην Ιταλική φιλολογία από το πανεπιστήμιο της Φεράρα στην Ιταλία. (Universita degli studi di Ferrara).
Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜE σε ιδιωτική σχολή, ενώ σήμερα είναι δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.
Μιλάει πέντε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά -πιστοποιημένα, και αραβικά).
Τον Απρίλιο του 2000 ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφράστρια σε περιοδικά και τύπο, μεταφράζοντας επιστημονικά άρθρα και διεθνείς ειδήσεις, μία ασχολία που συνεχίζει μέχρι και σήμερα εστιάζοντας στη μετάφραση - απόδοση θεατρικών έργων.
Από τον Οκτώβριο του 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος – παρουσιάστρια σε μεγάλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, ξεκινώντας τη πορεία της ως ρεπόρτερ και συντάκτρια διεθνών ειδήσεων. Σήμερα, 23 χρόνια μετά, έχει καθιερωθεί στο χώρο παρουσιάζοντας με επιτυχία δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, εκπομπές συνεντεύξεων και εκπομπές κοινωνικής έρευνας.
Έχει αρθρογραφήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια, σε δημοφιλή sites σε Ελλάδα και Κύπρο κάνοντας αίσθηση με την αιχμηρή της πένα και τα ιδιαίτερα κείμενα της. Aκολουθώντας την τάση της εποχής, τον τελευταίο χρόνο επιμελείται δημοσιογραφικά και παρουσιάζει μία σειρά podcasts γύρω από την επιτακτική κοινωνική επικαιρότητα με μεγάλη απήχηση στο κοινό.
Toν Οκτώβριο του 2021, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Διόπτρα» κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Γυναίκα ψάχνει», το οποίο πέρασε στη λίστα των best sellers, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 17.000 αντίτυπα. Το βιβλίο πραγματεύεται, μέσα από προσωπικά βιώματα και ημερολογιακή αφήγηση, τον πολυσύνθετο και απαιτητικό ρόλο της γυναίκας σε μία κοινωνία που πλήττεται από φυλετικές παθογένειες και στερεότυπα.
Στις 22 Μαίου 2024, αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μωβ ποδήλατο». Τo βιβλίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και περιγράφει το ταξίδι της ίδιας, προς την ψυχική ανθεκτικότητα και τη θεραπεία από το τραύμα της συναισθηματικής κακοποίησης, για το οποίο η Ελεονώρα Μελέτη έχει τοποθετηθεί δημόσια.
Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, γνωστή για τη δυναμική και αντισυμβατική προσωπικότητά της. Για το λόγο αυτό, οι συμμετοχές της σε συνέδρια, ημερίδες ψυχικής υγείας και δράσεις με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση, είναι δεκάδες.
Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Θοδωρή Μαροσούλη και μητέρα ενός κοριτσιού 6 ετών, της Αλεξάνδρας – Ωκεανίδας.
Τον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με τον αθλητισμό έχοντας ως αγαπημένες δραστηριότητες την ιστιοσανίδα, το θαλάσσιο και αλπικό σκι.

Ανώνυμος είπε...

"Μηδένα πρό τού τέλους μακάριζε"
Σόλων

Πράγματι το βιογραφικό της κ. Μελέτη φαίνεται πιό πλούσιο καί περιποιημένο από το βιογραφικό του κ. Αναδιώτη. Είναι καί ειδική εξ άλλου στην Επικοινωνία.
Μένει λοιπόν να περιμένουμε, να δούμε τί θα ψηφίζει ο ένας καί τί ο άλλος τα επόμενα πέντε χρόνια, καί το 2029, άν ζούμε, θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το έργο που επιτέλεσε ο καθένας.
Ας μήν εξυμνούμε, ούτε να καταδικάζουμε από τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ είναι δικός μας(!!!!!) αφού δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτωλή πράξη
Νίκος Αναδιώτης: «Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτωλή πράξη»
https://www.enikos.gr/politics/nikos-anadiotis-den-echo-pei-oti-i-omofylofilia-einai-amartoli-praxi-den-theoro-ton-eafto-mou-akrodexio/2174093/
«Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτωλή πράξη αλλά η ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα, όπως και η ετεροφυλοφιλική ερωτική πράξη εκτός γάμου. Τα θεωρεί η Ορθοδοξία αμαρτία.»