Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Εκκλησιαστικά αναστήματα εκτάκτου ακτινοβολίας - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Εις τον Καθεδρικόν της Καλαμάτας Ναόν ευρισκόμενοι, πρέπον θεωρούμεν να μνημονεύσωμεν τιμητικώς των σεβασμίων ονομάτων τριών εντεύθεν νεωτέρων εκκλησιαστικών αναστημάτων εκτάκτου ακτινοβολίας. Των μακαριστών Αρχιμανδριτών Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου, πρωτοπόρου Ιεραποστόλου και φωτιστού της Ουγκάντας, Ιωήλ Γιαννακοπούλου, σοφού εκκλησιαστικού διδασκάλου και συγγραφέως, και Επιφανίου Θεοδωροπούλου, σοφού διδασκάλου και χαρισματικού πνευματικού πατρός. Ως αστέρες διάττοντες ελάμπρυναν σύντρεις τον εκκλησιαστικόν ορίζοντα του παρελθόντος εικοστού αιώνος. Είμεθα βέβαιοι ότι αι μακάριαι ψυχαί των αγάλλονται μαζί μας απόψε και εύχονται υπέρ ημών!
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευγε Παναγιώτατε!
το ήθος σας και η προσωπικότητά σας μας εμπνέει. Ευχαριστούμε που στις εν Ελλάδι επισκέψεις σας μνημονεύετε πνευματικά αναστήματα καθοδηγητικά για τον λαό.
Ευχαριστούμε, τα έτη σας πολλά και υγιή, να ορθοτομήτε πάντοτε τον λόγο της Αληθείας σε έναν κόσμο που δεν ξέρει απο πού να πιαστεί.
Υάκινθος.

Ανώνυμος είπε...

Δίκαιο έχει ο Τελεβάντος: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!
Τάσο σε παρακαλώ βάλε σε ανάρτηση την επιστολή του π. Επιφανείου στον Αθηναγόρα.
Νομίζω είναι επίκαιρη και ενδιαφέρουσα.
Για να δούμε και τι λέει "το σεβάσμιο όνομα του νεωτέρου εκκλησιαστικού αναστήματος εκτάκτου ακτινοβολίας. Του μακαριστού π. Επιφανίου Θεωδοροπούλου, σοφού διδασκάλου και χαρισματικού πνευματικού πατρός" κατά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης τιμά τις μεγάλες προσωπικότητες και έχει αποδείξει ότι του τιμά όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Τί σχέση ἔχει ὁ Πατριάρχης μέ τούς τρεῖς σοφούς Ἁγίους τῆς Καλαμάτας;
Ἄν θέλει νά τούς τιμήσει, ἀς προσπαθήσει νά τούς μιμηθεῖ...