Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Το μεγάλο μηδενικό - Ιάκωβος

Μου μιλά η συνείδηση:

Το μεγάλο μηδενικό

«Είσαι ένα μεγάλο μηδενικό! Και να μην έχεις την ψευδαίσθηση πως υπερβάλλω και ούτε ότι σε «τύπτω» από κακία. Εγώ δεν είμαι κακιά. Είμαι μια πνοή Θεού ενσωματωμένη στα κατάβαθα της ψυχής που σου δώρισε ο Κύριος του ουρανού και της γης από τη στιγμή της σύλληψής σου στη μήτρα της μάνας σου.
Η οδηγία που μου έδωσε ο Θεός είναι να σε παρακολουθώ άγρυπνα, όχι επιφανειακά και μόνο απ’ έξω αλλά κυρίως από μέσα με σκοπό να σε βοηθώ να κρίνεις από μόνος σου τα έργα, τα λόγια και τις σκέψεις σου και το καθήκον αυτό που μου ανατέθηκε το εκτελώ πιστά και θα συνεχίσω να το κάνω όσo ζεις. Πρέπει να ξέρεις πως εγώ, που μιλώ τώρα στο νου, στην καρδιά και στην ψυχή σου είμαι η αποκλειστικά δική σου συνείδηση και όχι οποιουδήποτε άλλου, γιατί στον κάθε άνθρωπο χαρίζει ο Θεός την δική του, με προορισμό να τον διδάξει να αποφεύγει το κακό, το άδικο, το ανήθικο και να γίνεται συνεχώς καλύτερος.

Φυσικά την τελευταία λέξη θα την έχεις πάντα εσύ γιατί ο Παντοκράτορας δεν μου επιτρέπει για κανένα λόγο να σε εξαναγκάσω να κάνεις κάτι που εσύ δεν το θέλεις. Ο Θεός δεν σε έκανε ρομπότ ούτε σε «κούρδισε» να ενεργείς με προκαθορισμένο πρόγραμμα γιατί σέβεται το αυτεξούσιο που ο ίδιος σου χάρισε για να γίνεις ο βασιλιάς της δημιουργίας Του. Είσαι λοιπόν απόλυτα ελεύθερος να ενεργείς όπως θέλεις. Όταν όμως παρεκτρέπεσαι και από εγωισμό δεν θέλεις να παραδέχεσαι τα λάθη σου, να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και το κυριότερο να επανορθώνεις τις βλάβες που προξενείς, θα με βρίσκεις πάντα αντιμέτωπη! Θα σου τα «ψάλλω» με την ελπίδα και την αναμονή να πορεύεσαι σταθερά προς τον ουρανό, προς το καλό, που είναι ο Θεός, και όχι προς την άβυσσο και το κακό, όπου βασιλεύει ο Άρχων του κόσμου τούτου ο Μαμωνάς, δηλαδή η διαβολική λατρεία των φθαρτών αγαθών και η θεοποίηση της ύλης, του χρυσού και του χρήματος, που είναι  ειδωλολατρεία της χειρότερης μορφής.
Σκέψου λοιπόν και κατάλαβέ το καλά  πως είσαι πράγματι ένα μεγάλο μηδενικό γιατί δεν είσαι Θεός, άναρχος, παντοδύναμος, δίκαιος, πάνσοφος, αθάνατος. Εσύ έχεις και αρχή και τέλος και σύντομα θα σβήσεις όπως μαραίνεται ένα λουλούδι. Κι αν δεν έχεις δίπλα σου και μέσα σου Τον Χριστό που θυσιάστηκε και για σένα και από την πολλή Του αγάπη θα σε κάνει ένα μικρό Θεό, φτάνει να το θέλεις και να το επιζητείς, θα μείνεις μηδενικό στην αιωνιότητα. Προσπάθησε λοιπόν λίγο και μη με περιφρονείς! Για το δικό σου το καλό!»

                                                               Ιάκωβος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι εύκολο να το καταλάβει ο καθένας μας αφού ως κέντρο πάντα έχει τον εαυτόν του.