Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αυτά που δεν κάνεις ! - Ιάκωβος

Αυτά που δεν κάνεις !

-         Απόψε θα σου μιλήσω γι αυτά που δεν κάνεις!
-         Άσε με σε παρακαλώ. Είναι αργά. Δεν βλέπεις πως ξάπλωσα για να κοιμηθώ;
-         Αυτή την ώρα, που το μυαλό σου ηρεμεί από τις σκοτούρες της ημέρας είναι πολύ χρήσιμο να κάνεις μια αυτοκριτική. Να συλλογίζεσαι όχι μόνο τα κακά που έκανες όλη την ημέρα αλλά και τα καλά που παράλειψες να κάνεις.
-         Αυτό έλειπε τώρα, να με μαλώνεις ακόμα και για πράξεις που δεν έκανα!
-         Και βέβαια θα σε μαλώνω γιατί αυτά που απόφυγες να κάνεις έπρεπε να τα έκανες γιατί είναι καλά και θα ωφελούσαν τόσο εσένα όσο και τους γύρω σου. Συγκεκριμένα σου αναφέρω μερικά από αυτά για να τα θυμηθείς και να μην τα επαναλάβεις!
-         Άρχισε λοιπόν, ίσως τελειώσεις και μ΄αφήσεις ήσυχο!
-        Σήμερα είναι Κυριακή. Το πρωί, που οι καμπάνες των εκκλησιών κτυπούσαν και οι πιστοί μαζεύονταν στις εκκλησίες εσύ κοιμόσουν. Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι περιφρόνηση προς τον Θεό;
-       Μα αφού ξέρεις ότι διασκέδαζα και άργησα να κοιμηθώ.

-      Το ξέρω, αλλά αυτό το κάνεις σχεδόν πάντα. Μόνο τη  Λαμπρή και τα Χριστούγεννα πηγαίνεις και ούτε καν μπαίνεις μέσα στον ναό. Μένεις στην αυλή και λες αστειάκια με την παρέα σου. Είναι οι προτεραιότητες που βάζεις. Για σένα μετρά περισσότερο η δική σου καλοπέραση παρά η ευχαριστία κι η δοξολογία προς τον Θεό.
-       Έχεις κι άλλα; Λέγε, να τελειώνουμε.
-    Έχω αρκετά, που από μόνος σου έπρεπε να τα είχες σκεφτεί. Όμως θα σου αναφέρω μόνο ένα ακόμα. Όταν πέρασε χθες το απόγευμα από το σπίτι σου εκείνη η δυστυχισμένη γυναίκα και σου ζήτησε κάποια βοήθεια για το άρρωστο παιδί της, δεν της έδωσες τίποτα σάμπως και θα φτώχαινες για μερικά ΕΥΡΩ .. Και το χειρότερο, ούτε που πρόσεξες ή έλαβες υπ΄όψιν εκείνο το θλιμμένο της μειδίαμα, το γεμάτο πίκρα και το δάκρυ που κύλησε στο χλωμό της μάγουλο ...

                                                                         Ιάκωβος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθειες που πρέπει να μας ελέγχουν προς διόρθωση.