Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εκδρομή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών στην ΚΡΗΤΗ (4) - Φιλοξενία από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου (Ζωοδόχου Πηγής) τα μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών, που πραγματοποίησαν εκδρομή στην Κρήτη, παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Κρήτης και Πελάγους Κρητικού κ.κ. Ευγένιος στον Ιερό Ναός των Τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και Νικολάου της πόλεως του Ρεθύμνου. Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου εξετέθη εις προσκύνηση η περίτεχνη λειψανοθήκη, που βρίσκεται στο Ιερό Βήμα του ναού, όπου φυλάσσονται οι τίμιες Κάρες των τριών από τους Τέσσερις Νεομάρτυρες. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με θερμά λόγια τους νέους.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε πρωινό, και μετά φιλοξένησε τους Φοιτητές στην αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως, και εν συνεχεία έγινε προβολή με την εκκλησιαστική ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως. Το μεσημέρι πρόσφερε πλουσιότατο γεύμα, δείγμα της κρητικής αρχοντικής φιλοξενίας, ενώ μετά ο ίδιος συνόδευσε τους εκδρομείς στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρκαδίου.  Την Μονή Αρκαδίου που  είναι παγκοσμίως γνωστή ως μνημείο τής Πίστεως και των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του Κρητικού λαού, αλλά και ως παγκόσμιο σύμβολο Ελευθερίας και μαρτυρία αντίστασης σέ όποιας μορφής επιβουλή.
Αργά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος -αφού μας κράτησε συντροφιά όλη την ημέρα- μας αποχαιρέτησε, λέγοντας ότι η Ιερά Μητρόπολή θα είναι πάντα ανοικτή και φιλόξενη για όλους μας.






























































































15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία εκδρομή! Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους! Πλούσια η αγάπη του Αγίου Ρεθύμνης! Απροσποίητη, πηγαία! Όμορφο θέαμα: η ποιμαίνουσα Εκκλησία να αγκαλιάζει τα νιάτα της Πατρίδας μας! Μακάρι να γινόταν απ' όλους τους αγίους αρχιερείς! Οι εκδρομείς της ΧΦΔ Πατρών έχουν "ανέβει" πολύ ως πρός την ποιότητα! Και εις άλλα με υγεία και πρός γνήσια ψυχαγωγία και ωφέλεια ψυχών!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά έζησα ένα Μητροπολίτη από κοντά και για τόσες ώρες. Άλλης ποιότητας άνθρωπος. Εξαιρετικός σε όλα του. Από το πρωί ως το απόγευμα ήταν μαζί μας. Συζητούσε και ενθουσίαζε. Δεν ξέρω να γράφω όμορφα λόγια. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΛΟΤΗΤΑ.... ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΠΕ...ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει ο «Αναστάσιος» και μαθαίνω νέα.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που και αυτή η εκδρομή τελείωσε θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κεχαγιά γιατί μας πρόσφερε μια τέλεια εκδρομή.

Ανώνυμος είπε...

Αξέχαστη εμπειρία. Σεβαστός και αξιαγάπητος ο δεσπότης του Ρεθύμνου. Δεν νομίζω ότι οι πατρινοί στερούμαστε ή υπολειπόμαστε... Ο δεσπότης της Πάτρας στέκεται πάντοτε πατέρας στοργικός. Και πάλι θερμές ευχαριστίες...

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη εκδρομή που πήγα. Πέρασα τέλεια. Και του χρόνου!

Ανώνυμος είπε...

Θα τη θυμόμαστε για χρόνια αυτή την εκδρομή. Του χρόνου Κωνσταντινούπολη!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον πολύτιμο χρόνο και την αγάπη που μας πρόσφερε ο δεσπότης του απευθύνω ένα καρδιακό ευχαριστώ. Καλή δύναμη και πολλές αντοχές να έχει.
Μ.

Ανώνυμος είπε...

Μια μέρα γεμάτη. Ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία και έκλεισε με το προσκύνημα στη μαρτυρική Μ. Αρκαδίου. Από την αρχή ως το τέλος μεσολάβησαν πολλά που γεμίσαν την ψυχούλα μου με νότες αισιοδοξίας και δύναμη για πνευματικό αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Άριστη η φιλοξενία πάνω από όλα άξιζε η κοινωνία των προσώπων.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρονου στο Αγιον Ορος!π

Ανώνυμος είπε...

Μια υπέροχη εκδρομή με έντονες και ανεξίτηλες εντυπώσεις που θα με συνοδεύουν για πολλά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Πέρυσι η εκδρομή μας ήταν στο Άγιο Όρος ‘π’. Ας είναι η επόμενη σε κάποιους άλλους τόπους.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αναστάσιμα και λαμπρά. Κωνσταντινούπολη ακούω και τρελαίνομαι....