Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης Πατρών


Πανηγυρικώς εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ισαποστόλου και Iερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης Πατρών την Δευτέρα 24 Αυγούστου.
Την Κυριακή 23 Αυγούστου έγινε η Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων και θαματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού τα οποία μεταφέρθηκαν από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πατρών υπό του Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Χριστοδουλόπουλου. Εν συνεχεία τελέσθηκε  ο Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος υπό του π. Γερβασίου Χριστοδουλόπουλου, Προϊσταμένου Ιερού Ναού Παντοκράτορος Πατρών.
Μετά την Θεία Λειτουργία τα ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν σε οικίες κατάκοιτων ασθενούντων ενοριτών προς ευλογία και αγιασμό
Την Δευτέρα 24 Αυγούστου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοδούλου Ζωή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μεσσάτιδος.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις στον Άγιο, Ιερό Ευχέλαιο μετά θείου Κηρύγματος υπό του Πρεσβυτέρου π. Περική Ρίπιση, Εφημερίου Ιερού ναού Παντοκράτορος Πατρών. Κατόπιν  πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιερά Εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.
Στο τέλος στον προαύλιο χώρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα και ακολουθήσε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς. Η προσέλευση του κόσμου σε όλες τις ιερές Ακολουθίες ήταν συγκινητική και πέραν του αναμενόμενου συγκριτικά με προγενέστερα έτη.





























4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε το ότι τα Λείψανα μεταφέρθηκαν σε ασθενείς της ενορίας. Ας γίνει παράδειγμα αυτή η πράξη και για άλλους ναούς.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια ενορία πρότυπο με εμπνεύσεις άριστες.

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως η εμπνευση δε σωζει!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.