Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν Με - Γεωργίου Χ.Κάτσου

Αγαπητοί μας φίλοι,
Με μία νέα μας έκδοση, καθολικά επίκαιρη, χαιρετίζουμε τον νέο μήνα, το Φθινόπωρο που ξεκινάει, την αρχή της Ινδίκτου και του νέου εκκλησιαστικού έτους.
Καλή χρονιά σε όλους, ευλογημένη και δημιουργική,
Οι Εκδόσεις Πορφύρα.


Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν Με
Ένας πρακτικός οδηγός στην προσευχή του Ιησού Χριστού
Γεωργίου Χ.Κάτσου
Λιανική τιμή: 9,5€, Σελ.: 252

Ο Κύριος μας, ο Υιός και Λόγος του Πατρός Ιησούς Χριστός, παρότρυνε τους Μαθητές Του να επικαλούνται το Άγιο Όνομά Του ζητώντας ό,τι χρειάζονται στην επιτέλεση του έργου τους επί της Γης. Τη συνεχή προσευχή συνιστούσε θερμά και ο Απόστολος Παύλος με το «αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε», δηλαδή συνέχεια να προσεύχεστε και να ευχαριστείτε τον Θεό για όλα.
Και το ερώτημα είναι: «Εμείς γιατί να μην πράττουμε ομοίως»; Γιατί να αφήνουμε ανεκμετάλλευτη την παρακαταθήκη και το οπλοστάσιο που η Εκκλησία μας, η Ορθόδοξη, έχει θέσει στη διάθεσή μας για να αξιωνόμαστε να προσευχόμαστε συνεχώς και αδιαλείπτως;
«Το βιβλίο αυτό που έχουμε στα χέρια μας ως ένας πρακτικός καθημερινός κανόνας για όλους τους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στον κόσμο είναι πολύτιμο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Γεώργιο Κάτσο γι’ αυτήν του την αγάπη και τη σπουδή ώστε να μας μεταδώσει με απλά αλλά βαθιά εμπειρικά λόγια και νοήματα το πλήρωμα της ψυχής του».
π. Μάρκελλος Καμπάνης

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί μετά την θεία Λειτουργία και το 40 ήμερο μνημόσυνο εις μνήμην του συγγραφέα την ερχόμενη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (Κοττάκη), Κυδαθηναίων 10, Πλάκα. Ώρα 11.30 π.μ.
Για τον αείμνηστο συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, κ.κ. Ιωάννης.

Το βιβλίο διατίθεται μόνο από τις Εκδόσεις Πορφύρα: 213 0291224

Δεν υπάρχουν σχόλια: