Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου

 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου. Πλήθος πολλών πιστών χριστιανών και ευλογημένων προσκυνητών, που επικαλούνται πάντοτε την χάρη και την ευλογία της Παναγίας και της σεπτής εικόνας Της, συνέρρευσαν στην Ιερά Αγρυπνία για να τιμήσουν την Παναγία. Σε κάποιες στιγμές η προσέλευση των πιστών δημιούργησε ουρά για να προσκυνήσουν την ιερά Της εικόνα.
Στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Στην Πανηγυρική πολυιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε και ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών.  
Στις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, των χαιρετισμών και της Θείας Λειτουργίας συμμετείχαν και οι: Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Αμανατιάδης, πρεσβύτεροι: π. Βασίλειος Πατσός, π. Ανδρέας Πολίτης, π. Ιωάννης Δροσόπουλος, π. Κωνσταντίνος Καυκάς, π. Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, π. Αντώνιος Ρηγόπουλος, π. Γεώργιος Τζεφριός και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς. Οι διάκονοι: π. Σωτήριος Μανέτας και π. Γεώργιος Βλάχος.
Έψαλαν οι κ.κ.: Ανδρέας Γκάντζος, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Γεώργιος Καγιάφας, Ελευθέριος Δημόπουλος και άλλοι. 

















































4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πραγματικό πανηγύρι το χθεσινό.
Η παναγία βοήθειά μας.
Εξαιρετική η ομιλία.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η ευλάβεια στην Παναγία. Με εντυπωσίασε η προσέλευση του κόσμου. Όλα ήταν τέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου με την ίδια λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια. Όλα ήσαν τέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Ολα ηταν εξαιρετικα.ο διακονος που ειπε το ευαγγελιο καλλικελαδος.Μπραβο του.