Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Αυστραλοί Βετεράνοι και απόγονοι τους επισκέφτηκαν το Μνημείο και το Μουσείο του Πολέμου της Κορέας στα Βυτιναίικα Πύργου

75 έτη μετά από τις μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πόλεμου
Αυστραλοί Βετεράνοι και απόγονοι τους επισκέφτηκαν το Μνημείο και το Μουσείο του Πολέμου της Κορέας στα Βυτιναίικα Πύργου
Ακολουθώντας μία ωραία παράδοση που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια επισκέφτηκαν την Ηλεία και φέτος οι Βετεράνοι του Αυστραλιανού Στρατού και οι απόγονοι τους, και μάλιστα την αρχαία Ολυμπία, αλλά και το Μουσείο και το μνημείο του Πολέμου της Κορέας που βρίσκονται  στα Βυτιναίικα  Πύργου. Για μία ακόμη χρονιά η Ηλεία και το Μουσείο στα Βυτιναίικα ήταν μέσα στο πρόγραμμα επισκέψεως-προσκυνήματος στους αγώνες των προγόνων τους, του εκστρατευτικού Σώματος ANZAC(Οι δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) στην Ελλάδα το 1941, εναντίον των Δυνάμεων του Άξονος.



 Η αντιπροσωπεία  Βετεράνων του Στρατού της Αυστραλίας με  επικεφαλής τον Συνταγματάρχη ε.α. Γκράχαμ Φλίτον επισκέφθηκε το Μουσείο και το μνημείο του Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα, όπου έγινε δεκτή από τον Κωνσταντίνο Φάρο. Παλαίμαχο του Πολέμου της Κορέας και ιδρυτή του Μουσείου του Πολέμου της Κορέας, και την σύζυγο του Αργυρώ Φάρου.
Ακολούθως έγινε στον χώρο του Μνημείου έπαρση των σημαιών Ελλάδος, Κορέας, Ο.Η.Ε.  και Αυστραλίας και παιάνισαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών, ενώ εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας και ο κ. Κων. Φάρος κατέθεσαν άνθη στο Μνημείο εις μνήμην των Ηρώων Ελλάδος και Αυστραλίας.
Πολλοί δήλωναν συγκινημένοι που επισκέπτονταν την χώρα όπου πολέμησαν οι πατέρες τους πριν 75 έτη. Ανάμεσα τους, ο Τσαρλς Κουκ, υιός του Ώστιν Κουκ, που είχε συλληφθεί ως αιχμάλωτος Πολέμου από τους Γερμανούς στην μάχη της Κρήτης του 1941, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα μέσα σε συγκίνηση. Οι Αυστραλοί Βετεράνοι ξεναγήθηκαν στον Χώρο, με τα πλούσια εκθέματα,  από τον Πρόεδρο Βετεράνων Πολεμιστών Κορέας κ. Κωνσταντίνο Φάρο και τον φιλόλογο Γεώργιο Κουρκούτα και δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν από την Ελλάδα με θαυμασμό  για την διατήρηση της Μνήμης των  Μαχών που έδωσε ο Ελληνικός Λαός για την Ελευθερία του και τα Παγκόσμια Ιδανικά. Στο ταξίδι τους στην Ελλάδα ξεναγήθηκαν για μία ακόμη φορά από την Δρ Αρχαιολογίας και Ξεναγό Ελένη Σουλιώτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: