Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

12η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ - Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

 Πανηγυρικά ήχησαν οι καμπάνες της Μητροπόλεως των Πατρών την 19η του μηνός Φεβρουαρίου 2005 επί τη εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών  κ.κ.Χρυσοστόμου  από το σεπτό σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μετά την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου, κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών διά ιερών αγρυπνιών, παρακλήσεων και προσευχών  ζητούσαν από τον Κύριο την ανάδειξη ενός στοργικού  πατρός, ποιμένος και διδασκάλου εις την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών.
Και ο Κύριος που εισακούει των προσευχών των τέκνων του  εξέλεξε και απέστειλε στον αποστολικό θρόνο του Αποστόλου Ανδρέου εκ των αρίστων  τον άριστον  δια να ποιμάνει τον θεόφιλο, φιλάγιο και ευλογημένο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.

Η χαρά και η συγκίνηση κλήρου και λαού κορυφώθηκε την επομένη ημέρα με την τέλεση της Χειροτονίας εις Επίσκοπον του σεπτού ποιμενάρχου μας κ. κ. Χρυσοστόμου , προεξάρχοντος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων της Αγίας μας Εκκλησίας.
Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου με την οποία εξεδήλωσε όλο τον πλούτο της αγαπώσης  καρδίας του   προς την Αγία, Ορθόδοξο Εκκλησία μας και προς το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών. 
Κλήρος και λαός της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών καυχώμεθα εν Κυρίω διότι ο άγγελος της τοπικής μας Εκκλησίας αγωνίζεται επί των πνευματικών επάλξεων τον καλόν  αγώνα της Πίστεως και της Εσταυρωμένης Ορθοδοξίας.  
Μας εμπνέει ο ένθεος ζήλος του υπέρ των δικαίων της γλυκυτάτης  πατρίδος μας και  των ελληνορθοδόξων  παραδόσεών μας.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ.


+ Ο Κερνίτσης Χρύσανθος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αναστάσιε εμείς οι Πατρινοί ευχαριστούμε τον Θεό που μας έστειλε άξιο Επίσκοπο όπως γράφει και ο Θεοφιλέστατος

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητική αυτή η τοποθέτηση του Θεοφιλεστάτου π. Χρυσάνθου για τον Μητροπολίτη μας. Συγκινήθηκα πολύ διότι παλαιότερα είχα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Βαρσών όταν ο Μητροπολίτης ήταν ακόμα εκεί Ηγούμενος. Ξεχώριζε από τότε για το γνήσιο ορθόδοξο φρόνημά του και την αγάπη του για τον λαό του Θεού. Εύχομαι να είναι πολλά τα έτη του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η σχέση των δύο Επισκόπων είναι ζηλευτή από πολλούς. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στους δύο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε πολλά στην πνευματική αναγέννηση της Πάτρας. Του οφείλουμε πολλά. Ένα από τα δώρα που μας έκανε ήταν ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος για άλλη μια φορά εκφράζεται με τέτοια λόγια αγάπης δημοσίως για τον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο. Να τους προστατεύει ο Απόστολος Ανδρέας.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε για πάρα πολλά χρόνια σας καμαρώναμε ως Ηγούμενο στις Βάρσες της αγαπημένης μας Τριπολιτσάς. Σας απολαμβάναμε ως νέο ιερό Χρυσόστομο στους άμβωνες και στα πανηγύρια της Αρκαδίας μας. Με την προαγωγή σας σε Επίσκοπο σας απολαμβάνει η μεγάλη Μητρόπολη Πατρών. Ευχή και προσευχή μας είναι όταν ο Θεός το θελήσει να σας γνωρίσει όλη η Ελλάδα. Ευχαριστούμε που μέσα από το λύχνο σας έχουμε στα σπίτια μας και μας κατηχείτε και μας στηρίζετε στον αγώνα μας. Ευχαριστούμε τον Βοηθό σας Επίσκοπο κ. Χρύσανθο για τους αγαθούς λόγους που έγραψε για τον δικό μας άνθρωπο. Να μας έχετε και σεις πάντοτε στις προσευχές σας και στην καρδιά σας.
Με Σεβασμό,
Πνευματικά σας τέκνα από Τρίπολη