Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Λέμε ναι για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.


 Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έστειλε το δικό της μήνυμα για την ανάγκη θωράκισης των παιδιών μας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο, με το σύνθημα «Μην κλικάρεις εν λευκώ: Όλο και περισσότερα παιδιά μιλούν με αγνώστους μέσω διαδικτύου και υποφέρουν από "cyberbullying". Παιδιά και ενήλικοι πέφτουν πολύ συχνά θύματα εκμετάλλευσης των προσωπικών τους δεδομένων, εξαιτίας της υπερέκθεσής τους στα "social media". H κατάχρηση του Internet αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες ενδοοικογενειακής σύγκρουσης για τις ελληνικές οικογένειες".
 

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Γραμμής Βοήθειας "Help-line" Γιώργος Κορμάς εκ μέρους του Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου επικέντρωσε την ομιλία του στο ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο «sexting» που έχει κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με δραματικές συνέπειες για τα θύματα.
Αναφέρθηκε στο ρόλο των κοινωνικών δικτύων καθώς και στο τι πρέπει να κάνουν γονείς και εκπαιδευτικοί για τον περιορισμό των περιστατικών.
 To SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου από τον Ιούλιο του 2016. Μάθετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα του κέντρου στο Facebook (https://www.facebook.com/SaferInternet4Kids-233337290392828) και ακολουθήστε στο Twitter (https://twitter.com/SaferInt4Kids).


Δεν υπάρχουν σχόλια: