Τρίτη 11 Απριλίου 2017

’ΕΥΓΕ’’ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ - Β. Π. ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

‘’ΕΥΓΕ’’ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ
Τού Β. Π. ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έχομε γράψει και άλλοτε ότι οι εν κόσμω χριστιανικές αδελφότητες, είναι ο Χριστός εν ετέρα μορφή! Είμαστε δε πεπεισμένοι, ότι το έργο τους, βαθύτατα και έως το εσώτατο κύτταρό του εκκλησιαστικό, πρωτοπόρο, αναγεννητικό, κρυστάλλινο και χριστοκεντρικό, τούτη ειδικά την εποχή είναι απολύτως απαραίτητο στον Ορθόδοξο ελληνικό λαό…
Ανήμερα τής πρόσφατης Εθνικής μας εορτής, τής 25ης Μαρτίου 1821, είχαμε την αγαθή τύχη να γίνουμε θεατές τής υπέροχης θεατρικής παράστασης, στην οποία επρωτοστάτησε η Χριστιανική Φοιτητική Δράση.
Πολλά, σοβαρά και μεγάλα τα μηνύματα που εξέπεμψε προς όλους μας αυτή η παράσταση, η οποία εμπλουτίσθηκε τόσο όμορφα από την χορωδία τής Χ.Φ.Δ., υπό την διεύθυνση τής δ. Ρεγγίνας Αραβαντινού. Πλήθος κόσμου παρηκολούθησε την υπέροχη εκδήλωση. Εκδήλωση αυτοσυνειδησίας, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης.


Είναι γεγονός, ότι η Χριστιανική Εστία Πατρών, ανοίγει δρόμους πέραν από το σπουδαίο γεγονός ότι κρατεί την παράδοση! Κυρίως προς τούς νέους αλλά και όλους μας, θυμίζει πως είμαστε απόγονοι μυθικών ηρώων. Βοηθεί τα παιδιά μας να εξουσιάζουν τον φόβο και την αηδία απέναντι στη ζωή. Να μην αποδεχθούν την μετριότητα. Να μην καταποντιστούν μέσα στην απελπισία. Να είναι απαιτητικοί από τούς εαυτούς τους. Να αγωνισθούν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, αληθινά χριστιανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: