Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η διάλεξη Σκιαδαρέσση στην ‘’Διακίδειο’’: Σοβαρό μήνυμα προς όλους, κυρίως τούς νέους - Βασίλη Π. Καυκόπουλου

Η διάλεξη Σκιαδαρέσση στην ‘’Διακίδειο’’:
Σοβαρό μήνυμα προς όλους, κυρίως τούς νέους
τού Βασίλη Π. Καυκόπουλου
δημοσιογράφου-λογοτέχνη

Εκρηκτικός, ιεροπρεπής, γνήσιος πατριώτης ο πρωτοπρεσβύτερος  τής Αποστολικής μας Εκκλησίας, ο διακεκριμένος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσσης, μάς κατέπληξε με την υπέροχη και βαθυστόχαστη ομιλία του, επ’ αφορμή τής πρόσφατης Εθνικής μας επετείου, τής 25ης Μαρτίου.
Με έναν επιστημονικότατο συνδυασμό τής ιεράς επιστήμης και τής επιστήμης τής ιστορίας, ανεφέρθη στην εκρηκτική ελευθερία των προγόνων μας, ελευθερία που ως έδρα της είχε την πίστη, δήλα δη την κατ’ εξοχήν ελευθερία που εκπορεύεται από τον Θεό!
Η ομιλία τού π. Νικολάου, απολύτως ντοκουμενταρισμένη, έδωσε ηχηράν απάντηση σ’ εκείνους που προβάλλουν την ταξικότητα έναντι τού πραγματικού στόχου και σκοπού τής Επανάστασης τού 1821. Στάθηκε ο π. Νικόλαος με πολύ σεβασμό σ’ όλες τις ιστορικές πηγές, δίχως υπερβολή, αλλ’ όμως με άψογη υπευθυνότητα.


Σεβαστέ μας π. Νικόλαε, σάς ευχαριστούμε που μάς υπενθυμίσατε τόσο παραστατικά την απελευθέρωση τού Αδάμ (=ανθρώπου), σε σχέση με την απελευθέρωση τής πατρίδας από τούς Τούρκους. Μιας πατρίδας, που και σήμερα επιζητά την απελευθέρωσή της! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: