Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δέντρα, θάμνοι και αναρριχητικά - Ιάκωβος

Δέντρα, θάμνοι και αναρριχητικά

          Στη φύση υπάρχουν αμέτρητα είδη δέντρων. Μερικά είναι πανύψηλα ενώ πολλά άλλα είναι μέτρια έως χαμηλά. Όλα στηρίζονται στις  βαθιές, δυνατές τους ρίζες που τα βοηθούν να μένουν σταθερά γαντζωμένα στη μάνα γη. Ο κορμός και τα κλαδιά τους υψώνονται προς τον ουρανό, σε στάση ικεσίας, απ’ όπου περιμένουν ν’ «αρμέξουν» τα δωρήματα του καλού Θεού, τον ήλιο, τον αέρα, τη βροχή για να παράξουν καρπούς και να τους προσφέρουν.
          Μέρος της χλωρίδας κάθε τόπου αποτελούν επίσης και οι θάμνοι. Αυτοί μοιάζουν κάπως με δέντρα με τη διαφορά ότι δεν ψηλώνουν πολύ και έχουν πολλούς κορμούς.
          Τα αναρριχητικά είναι φυτά μονοετή ή και πολυετή τα οποία δεν έχουν κορμό κι ούτε μπορούν να σταθούν όρθια από μόνα τους. Αν δεν βρεθεί κοντά τους κάποιο στήριγμα για να πιαστούν σέρνονται στο έδαφος και δεν καρποφορούν.

          Οι άνθρωποι μοιάζουμε περισσότερο με αναρριχητικά. Αν δεν υπάρχει κοντά μας στήριγμα μένουμε στο έδαφος και μας «πατούν».  Αν βρίσκονται στο περιβάλλον μας θάμνοι και δέντρα γαντζωνόμαστε πάνω τους και μπορούμε να φτάσουμε το πολύ ως την κορυφή τους, γιατί, όπως μας μαθαίνει ο Κύριος «Ουδείς δούλος μείζων του κυρίου αυτού»
          Ευτυχώς υπάρχει ένα Δέντρο Αθάνατο που μπορείς αν θέλεις εύκολα να το βρεις γιατί είναι παντού! Στο βάθος, στο ύψος και σ’ όλες τις διαστάσεις δεν έχει τέλος! Είναι ένα «Δέντρο» γεμάτο Ζωή, Φως, Δύναμη, Αγάπη, Ειρήνη, Χαρά και μπορεί να στηρίξει εύκολα πάνω Του όλα τα «αναρριχητικά» και να τα βοηθήσει να φτάσουν όσο μπορούν και όσο επιθυμούν πιο ψηλά. Το «Δέντρο» αυτό είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ο Γιος του Θεού Ιησούς Χριστός. Μας προσφέρει τη δυνατότητα να μας στηρίξει και να μας ανεβάσει πιο ψηλά κι από τους ουρανούς. Φυσικά πρέπει να προχωρήσουμε προς το μέρος Του και να «πιαστούμε» γερά! Εκτός κι αν προτιμούμε να έρπουμε στο χώμα !

Ιάκωβος     

Δεν υπάρχουν σχόλια: