Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ. - Ανδρέας Χριστοφόρου

 ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Οι εντολές του Χριστού μας, αποκαλυπτουν την Αγάπη του στην καρδία μας!
Οταν η καρδιά έχει αντιληφθεί ότι τελικά σε αυτόν τον Κόσμο , Αγάπη δεν υπάρχει,
Όταν αντιληφθεί οτι τα συναισθήματα χωρίς Χριστόν, είναι επιθυμίες δικές μας που αιχμαλωτίζουν πρόσωπα ,πράγματα και ενέργειες πολλές , πράγμα που δεν είνσι όπως νομίζαμε Αγάπη;
Όταν  καταλάβει η καρδιά μας ότι , ούτε εμάς χωρίς Χριστόν κάποιος μπορεί μας αγαπήσει διότι αγαπά κάτι που έχουμε και όχι εμάς,
Τότε αισθανόμαστε την ματαιότητα του Κόσμου και την πτωχεία του πνεύματος μας και είμαστε υποψήφιοι Μακάριοι αφού μπήκαμε στον δρόμο των Μακαρισμών αφου ζούμε τον πρώτο που λέει:
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστείν η βασιλεία των ουρανών!
Αν τότε αντί να απελπισούμε , ώριμα ζητήσουμε το Έλεος του Χριστού, τότε αρχίζουμε μυστικά να νιώθουμε την Αγάπη και Παρουσία Του.
Αν πάντοτε έτσι διαβάσουμε ή φέρουμε στο Νού μας μιά οποιαδήποτε απο τις Εντολές Του , τότε , αισθανόμαστε την Αγάπη πίσω απο το περιεχόμενο των Λόγων Του  αλλα και το περιεχόμενο να είναι πλήρες Αγάπης Πνευματικής.
Οι Εντολές Του περιέχουν Αγάπη Χαρά Ειρήνη και Ασφάλεια για την καρδιά αλλά και την βιοτική Ζωή μας!
ΖΗΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ  ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΣΕΤΑΙ ΗΜΙΝ!
Αυτή η περιεκτική Εντολή, πόση Πατρική Αγάπη φροντίδα και ασφάλεια , εκπέμπει;
Λέει , ότι οτι ένα μας ζητά να αναζητούμε την Βασιλεία και την δικαιοσυνη Τοο ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!
Εάν αντιλαμβανόμαστε τις Εντολές ως Αγάπη του Θεού τότε πρόθυμα  θέλουμε με Αγάπη να τις τηρήσουμε και βλέποντας την αδυναμία μας, ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ
Εάν δεν νιώθουμε την Αγάπη που περιεχουν, τότε τις βλέπουμε σαν προσταγές και καθήκον και απαντούμε καθηκοντολογικά, χωρίς Αγάπη , μας φαίνονται ζόρι και πιεζόμαστε.
Οι Εντολές είνιε οι Λογοι που περιέχουν και αποκαλυπτουν την Τελειότητα της Ζωής , Αυτού που μας τις λέει, του Ιησού Χριστού μας.
Αρα , αυτός που δεν αντιλαμβάνεται τις Εντολες και τον Εντολές Χριστόν ως Αγάπη, ακόμα ελπίζει   σε άλλες αγάπες που δεν ειναι αγάπες, αλλά επιθυμίες!
Ανδρέας Χριστοφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: