Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Αναμνήσεις μιάς Αγίας Ημερίδας


Αναμνήσεις μιάς Αγίας Ημερίδας

Αγαπητοί μας, χαίρετε πάντοτε με την Ελπίδα που μας προσφέρει ο Χριστός. Με πολυ συγκίνηση και ιερό δέος, θα θέλαμε, όλοι μαζί, να θυμηθούμε έναν Άγιο Άνθρωπο του Θεού, τον Αείμνηστο Επίσκοπο Σισανίου και Σιατίστης κ.Αντώνιο, για την αγάπη του οποίου, αξιωθήκαμε πέρυσι,τέτοιες μέρες, να πραγματοποιήσουμε μία Ουράνια Ημερίδα.
Όπως γνωρίζετε, ώς νέοι, διψάμε για το γνήσιο, το αληθινό, το ατόφιο και απεχθανόμαστε το υποκριτικό και το επίπλαστο. Αυτήν την γνησιότητα, την βρήκαμε στο πρόσωπο του Αειμνήστου Αγίου Αντωνίου Σιατίστης, τον οποίο αν και δεν γνωρίσαμε, μάθαμε για Εκείνον, ακούγοντας πλήθος ανθρώπων, να μιλούν για έναν άνθρωπο ουράνιο και επίγειο Άγγελο, κάτι που μας παρακίνησε να ψάξουμε και να βρούμε πολλά στοιχεία για την οσιακή ζωή του
.
Ο Άνθρωπος αυτός, μας συγκλόνισε, μας συγκίνησε, άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των καρδιών μας, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε, πόσο όμορο ειναι να αγαπάς τον Χριστό, με όλη σου την ψυχή και να αφήσεις όλη σου την ζωή στα χέρια του, μας έκανε να κατανοήσουμε, το τί θα πεί να είσαι Αληθινός Αρχιερεύς του Χριστού, δηλαδή διάκονος των πάντων.
Όλα τα παραπάνω, μας οδήγησαν στην περυσινή Ουράνια Ημερίδα, προς τιμήν του Ανθρώπου του Θεού, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη και Πατέρα μας κ.Ανθίμου και την ολόκαρδη στήριξη και βοήθεια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Πραγματικά ήταν μια ημερίδα Αγιοπνευματική, με πολυ χάρη Θεού.Μια Ημερίδα που έδειξε, ότι ο λαός του Θεού, ξέρει να τιμά και να αναγνωρίζει τους Αγίους Ποιμένες.Μια Ημερίδα, που θύμισε σε όλους μας, οτι ο Αντώνιος Σιατίστης, ειναι Ολοζώντανος και πρεσβεύει για εμάς. Σας την παραθέτουμε, για όποιον θα ήθελε να την δεί.
Περαίνοντας, δοξάζουμε τον καλό Θεό, για το μεγάλο δώρο που μας χάρισε και τον ικετεύουμε, να μας χαρίσει ακόμα πολλούς Αντωνίους Σιατίστης, διότι τους έχουμε ανάγκη, μα πάνω απ όλα, τους έχει ανάγκη η νέα γεννιά, η οποία διψάει για Πρότυπα Αληθινά και Άγια.Είθε λοιπόν, είθε.....

Με απέραντο σεβασμό προς τον Άνθρωπο του Θεού.
Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: