Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Βελιμαχίου


 Πανηγύρισε η Ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Βελιμαχίου
Κυριακή των Αγίων Πάντων σήμερα και εκκλησιασθήκαμε στην ομώνυμη πανσεβάσμια Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στο Βελιμάχι Τριταίας.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος εν πληθούση εκκλησία.
Πλειάδα κληρικών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές Αχαϊας κ.κ. Ανδρέας Ριζούλης, Νικόλαος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Δριβίλας κ.α..

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους Αγίους, τους απεκάλεσε Πρωτολούλουδα του Αγίου Πνεύματος. Συνεχίζοντας, απαρίθμησε τα χαρακτηριστικά των Αγίων όπως: Η πίστη στο Θεό, η βαθιά αγάπη των προς τον Θεό, η υπομονή των και η μετάνοιά των. Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το εργαστήρι των Αγίων.
Να αξιώσει ο Θεός ώστε η Αγία μας Εκκλησία να αναδεικνύει νέους Αγίους.
Ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτέμιο και την λοιπή Αδελφότητα για την πνευματική της προκοπή.
Παρουσίασε στους παρισταμένους έναν τόμο όπου έχουν καταγραφεί τα Ιερά Κειμήλια της Μονής.
Πριν την Απόλυση προεχείρισε ο Σεβασμιώτατος σε πρωτοπρεσβύτερο τον γηραιό κληρικό π. Βασίλειο Λεμιώτη, ο οποίος διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο για μισό περίπου αιώνα.
Η Αδελφότητα προσέφερε μοναστηριακό γεύμα προς τιμή του Σεβασμιωτάτου, όπου ανακοίνωσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Αιμιλιανού στις 23 Σεπτεμβρίου επί τη επετείω Επανακομιδής της Ιεράς Κάρας του Αγίου Ανδρέου.  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
















Δεν υπάρχουν σχόλια: