Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Την ώρα που οι Έλληνες αμφισβητούν το Άγιο Φως οι Επιστήμονες υποκλίνονται στο θαύμα


Οι μετρήσεις του Ρώσου φυσικού Αντρέι Βολκόβ το Μεγάλο Σάββατο του 2008. Από την επιστημονική μελέτη του αρχιτέκτονα Χάρη Σκαρλακίδη για το Άγιο Φως.
Δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του. To Πάσχα του 2008, ο Ρώσος φυσικός Αντρέι Αλεξάντροβιτς Βολκόβ, 1 του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Ρωσίας «Ινστιτούτο Κουρτσιάτοβ», 2 τέθηκε επικεφαλής μιας επιστημονικής αποστολής που είχε ως σκοπό να διερευνήσει το θαύμα του Αγίου Φωτός.
Το εγχείρημα διοργανώθηκε από τον καθηγητή Αλεξάντερ Μοσκόφσκι, 3 για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ που ήταν αφιερωμένο στον ρόλο των θαυμάτων στη θρησκεία.
Το Μεγάλο Σάββατο του 2008, περί τις 09.00 το πρωί, ο Αντρέι Βολκόβ εισήλθε στον Ναό της Αναστάσεως, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το βασικό όργανο που χρησιμοποίησε για τις μετρήσεις του ήταν ένα ψηφιακό οσιλοσκόπιο4 (oscilloscope), συνδεδεμένο με ένα laptop που ήταν εφοδιασμένο με το κατάλληλο λειτουργικό πρόγραμμα.
Βρισκόταν σε απόσταση δέκα περίπου μέτρων από τον Πανάγιο Τάφο και βασική προτεραιότητά του ήταν να καταγράψει το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε συγκεκριμένες συχνότητες.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από αυτές, τα περιγράφει ένα χρόνο αργότερα, στις 21 Απριλίου 2009, στην ακόλουθη συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Βέρα:
– Αντρέϊ Αλεξάντροβιτς, γιατί εσείς ειδικά πήγατε να εξερευνήσετε τη φύση του Αγίου Φωτός; Συμπίπτει αυτό με το επιστημονικό σας αντικείμενο;
– Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολούμαι με το ονομαζόμενο πλάσμα χαμηλής θερμότητας.
– Τι είναι αυτό;
– Σε κατάσταση πλάσματος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του σύμπαντος: τα άστρα, τα γαλαξιακά νέφη, το διαστρικό περιβάλλον. Είναι ένα πολύ ιονισμένο αέριο. Πάνω στην ίδια τη Γη, ωστόσο, αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο μάθαμε να δημιουργούμε σχετικά πρόσφατα. Για παράδειγμα, στη χειρουργική άρχισαν να χρησιμοποιούν «νυστέρια» από μία λεπτότατη ροή πλάσματος, που θερμαίνεται μέχρι 5000-7000 βαθμούς. Αυτό είναι ένα υψηλής θερμότητας πλάσμα, με το οποίο μπορούμε μόνο να κόβουμε την ύλη. Αλλά υπάρχει και το πλάσμα χαμηλής θερμότητας, περίπου 40-80 βαθμών, που μπορεί να επουλώνει τα τραύματα.

Με τη δημιουργία τέτοιων ιατρικών «επουλωτικών» μηχανημάτων ασχολούμαι κι εγώ, και ήδη αρχίζουμε την παραγωγή τους.
– Και ποια είναι η σχέση με το Άγιο Φως;
– Κρίνοντας από τις πολυάριθμες περιγραφές, η εμφάνιση του Αγίου Φωτός συνοδεύεται από την εμφάνιση πλάσματος, που εξωτερικά θυμίζει πολύ το πλάσμα χαμηλής θερμότητας. Για παράδειγμα, είναι γνωστό, ότι για κάποιο διάστημα το Φως αυτό δεν καίει καθόλου τα χέρια και το πρόσωπο. Επίσης, σχεδόν επί χίλια χρόνια οι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για κάποιες λάμψεις, που διατρέχουν τα τείχη του ναού και πριν και μετά την έλευση του Φωτός.
– Τέτοια φαινόμενα πλάσματος είναι μοναδικά;
– Βεβαίως. Στο εργαστήριο ερευνούμε το πλάσμα χαμηλής θερμότητας μόνο στο κενό. Στον αέρα μπορεί εξίσου να υπάρχει, αλλά μόνο υπό αυστηρά καθορισμένες συνθήκες. και υπό πολύ υψηλή υγρασία. Αλλά, πάνω από τον Τάφο του Κυρίου το Πάσχα κάνει ζέστη και η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, δεν υπάρχει καμία υγρασία που να άγει τον ηλεκτρισμό, και δεν υπάρχει πηγή δυνατής διαφοράς και δυναμικού. Εν τω μεταξύ, εμφανίζονται εκεί λάμψεις, φωτεινές δέσμες, που, κατά τη γνώμη μου, μεταμορφώνονται ύστερα σε σπίθα και γεννούν το Φως».
Σύμφωνα με τον Ρώσο φυσικό, το φαινόμενο πλάσματος, που εκτιμάται ότι λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του ναού, από επιστημονικής απόψεως είναι ανεξήγητο και αδικαιολόγητο. Η κορυφαία στιγμή όμως, για τις μετρήσεις του, επήλθε την ώρα της εμφάνισης του Αγίου Φωτός, όταν ο πατριάρχης βρισκόταν κλεισμένος στο εσωτερικό του Τάφου. Η απρόσμενη μέτρηση καταγράφηκε στις 14:04 το μεσημέρι ώρα Ιερουσαλήμ (15:04 ώρα Ρωσίας). Δύο περίπου λεπτά αργότερα ο πατριάρχης εξήλθε με το Άγιο Φως. Συνεχίζει ο Βολκόβ στη συνέντευξή του:
– Είχε ώρα που ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εισήλθε στο Κουβούκλιο , η τελετή άρχισε . Και ξάφνου – νάτο! Καταγράφηκε αλλαγή φάσματος ακτινοβολίας εξαιτίας αγνώστου σήματος. Αυτό συνέβη στις 15:04. Μία διακύμανση – και τίποτε άλλο παρόμοιο. Και σύντομα εμφανίστηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων με αναμμένο κερί.
– Και τι διακύμανση ήταν αυτή;
– Ηλεκτρικό φορτίο. Το τι είναι, από πού προήλθε, δεν γνωρίζω. Αργότερα, έχοντας ήδη επιστρέψει στη Ρωσία, ασχολήθηκα με την αποκωδικοποίηση των καταγραμμένων ραδιοφωνικών σημάτων. Η διαδικασία (των μετρήσεων) κράτησε έξι ώρες και τριάντα λεπτά.
Μία μέτρηση περιλαμβάνει γύρω στα χίλια «καρέ». Αρκετά κουραστική δουλειά. Αλλά επιβεβαιώθηκε το εξής: πριν την εμφάνιση του Φωτός υπήρξε ηλεκτρική εκκένωση. Δεν μπορώ τώρα να σας πω λεπτομέρειες, γιατί έχω δεσμευτεί απέναντι στον δημιουργό του ντοκιμαντέρ. Το χαρτογράφημα των μετρήσεων θα είναι αναλυτικά παρατεθειμένο εκεί. Αλλά, το πιο σημαντικό το έχω ήδη αναφέρει: ήταν μία ηλεκτρική εκκένωση..
Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Βλέπετε, εδώ δημιουργείται μία πλήρης εικόνα. Σας έχω ήδη πει για τα φαινόμενα πλάσματος – τα οποία από μόνα τους είναι ένα θαύμα, αφού στον ναό δεν υπάρχουν οι παραμικρές συνθήκες για τη δημιουργία τους.
Το δεύτερο ανεξήγητο γεγονός είναι: η ηλεκτρική φόρτιση του αέρα που είναι εμφανής ακόμη και χωρίς τις συσκευές – πολλοί νοιώθουν ότι κατά την έλευση του Αγίου Φωτός τούς σηκώνονται όρθιες οι τρίχες στα χέρια. Αυτό είναι δυνατό μόνον υπό πολύ μεγάλη διαφορά ηλεκτρικών δυναμικών, ας πούμε, μεταξύ της στέγης του σπιτιού και του πατώματος του ισογείου. Και αυτό, εάν το σπίτι είναι από καθαρό χαλαζία και έξω έχει καταιγίδα.
Αλλά το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα, κατά κανόνα, δεν συμβαίνει καμία καταιγίδα, κάνει αίθριο καιρό. Και ο ίδιος ο Ναός του Κυρίου είναι χτισμένος από διάφορα υλικά – μάρμαρο, ασβεστιογενή πετρώματα, ξύλο. Το έχουν χτίσει χωρίς ενιαίο σχέδιο και έχει ένα πλήθος από διάφορους βοηθητικούς χώρους.
Γι’ αυτό, η υποψία, ότι εξ αρχής είχε τοποθετηθεί μέσα του ένας τεράστιος μετασχηματιστής, απαραίτητος για τη συσσώρευση ηλεκτρικού φορτίου και της μετέπειτα εκκένωσης, είναι απλά εξωπραγματική. Αλλά η διαφορά των ηλεκτρικών δυναμικών παρόλα ταύτα δημιουργείται!
Και σημειωτέον, σε συγκεκριμένη ημέρα, το Πάσχα, μετά τις προσευχές στο Κουβούκλιο. Και εδώ εμφανίζεται ενώπιον μας η τελευταία πτυχή που ανακαλύψαμε – η εμφάνιση του Φωτός συνοδεύεται από ηλεκτρική εκκένωση. Δηλαδή, αυτό σημαίνει, ότι η εμφάνιση του Φωτός είναι αναπόσπαστο κομμάτι όλων αυτών των απίστευτων, πλήρως ανεξήγητων φαινομένων, που έχουν μία ηλεκτρική φύση. Δεν είναι αυτό μία επιβεβαίωση της θαυματουργικής φύσης του;»
Ο Αντρέι Βολκόβ αναφέρει ότι, λίγο πριν την εμφάνιση του Αγίου Φωτός, έλαβαν χώρα και καταγράφηκαν επιστημονικά τρία ανεξήγητα γεγονότα:Το πρώτο είναι η αδικαιολόγητη παρουσία του φαινομένου πλάσματος, το οποίο, όπως αναφέρει, είναι από μόνο του ένα «θαύμα».
Το δεύτερο είναι η επίσης αδικαιολόγητη και ανεξήγητη ηλεκτρική φόρτιση του αέρα σε συνδυασμό με την εξακρίβωση μεγάλης διαφοράς ηλεκτρικού δυναμικού.
Το τρίτο είναι η παρουσία ηλεκτρικής εκκένωσης την ώρα της εμφάνισης του Αγίου Φωτός.

Τα τρία αυτά γεγονότα, που καταγράφηκαν ταυτόχρονα, τα χαρακτηρίσει «απίστευτα και πλήρως ανεξήγητα».
Η έρευνα του Αντρέι Βολκόβ παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θαύμα του Αγίου Φωτός, καθαρά επιστημονική. Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν «μια επιβεβαίωση της θαυματουργικής φύσης του φαινομένου».
Και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά.

Πηγή: iellada.gr

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και επίκαιρη ανάρτηση για το άγιο φώς.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι γνωστό ότι ο πατριάρχης ανάβει τα κεριά από το ακοίμητο καντήλι. Αυτό πλέον το μαρτύρησαν οι αρμόδιοι. Γιατί τώρα τόση φασαρία για κάτι το γνωστό!

Ανώνυμος είπε...

Τί λες ανώνυμε άπιστε 6:38;
Θέλεις ν' αμφισβητήσεις το θαύμα; Δεν διάβασες την ανάρτηση ή είσαι τυφλός;

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμίστε η όλη Ορθοδοξία μας δεν εξαρτάτε από το φως των Ιεροσολύμων. Από όπου και να βγαίνει το ίδιο είναι. Εδώ υπάρχουν προβλήματα ακοινωνησίας των Εκκλησιών και μας μάρανε το άγιο φως.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η επιλογή για το θαύμα του αγίου φωτός.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8,11 μην προσπαθείς να ρίξεις το φαρμάκι της απιστίας έντεχνα.
Δεν χαρίζουμε σε κανένα άπιστο το θαύμα του αγίου φωτός. Ούτε στου λόγου σου το χαρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενο ήταν να αμφισβητηθεί αυτό το «θαύμα». Πολλοί το έχουν γράψει και έχουν προειδοποιήσει. Τώρα θα γραφούν πολλά. Δεν στηρίζω την πίστη μου προσωπικά στο «θαύμα» αυτό, και έτσι δεν με νοιάζει. Για μένα το μέγα Θαύμα είναι η Ανάσταση του Κυρίου και όχι το άναμμα μιας λαμπάδας.

Ανώνυμος είπε...

Ο 8:11 εκφράζεται με περιφρόνηση στο άγιο φώς "μας μάρανε το άγιο φως". Δεν ντρέπεται λιγάκι;

Ανώνυμος είπε...

Για το βιβλίο του Χάρη Κ. Σκαρλακίδη, Άγιον Φως - Το θαύμα του Μεγάλου Σαββάτου στον Τάφο του Χριστού
https://ixthis3.blogspot.com/2019/03/blog-post_527.html

Ανώνυμος είπε...

Λάθος το τίτλος. Δεν το αμφισβητούν οι Έλληνες, το αμφισβητούν κάποιοι Έλληνες και τα Μ.Μ.Εξαπάτησης.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το έχεις 9,29μ.μ. σε εισαγωγικά το θαύμα; Δεν πιστεύεις στο θαύμα;
Το άγιο φως δεν είναι το άναμμα μιας λαμπάδας. Ερεύνησε περισσότερο ν΄ ανοίξουν τα μάτια σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΩ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΤΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΣΧΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή θα χύσουν την χολή της βλασφημίας και της απιστίας!
Γνωστή μέθοδος του εξαποδώ!

Ανώνυμος είπε...

Το θαύμα του αγίου φωτός γίνεται για να δείξει στον κόσμο ότι η αλήθεια βρίσκεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πόσο σκοτεινό και αντίθεο έργο κάνουν οι οικουμενιστές και όλοι όσοι σιγοντάρουν τους οικουμενιστές με το να βάζουν άρθρα τους. Ακυρώνουν τον σκοπό του θαύματος του αγίου φωτός και γίνονται σχεδόν όμοιοι με τους άπιστους.

Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :
-------------------------------------------

Απάντηση σ΄ αυτούς πού μιλάνε για «φώσφορα και αναπτήρες» πού ανάβουν το Άγιο Φώς ! (2016)

http://www.kivotoshelp.gr/index.php/praktikh-theologia-menu/838-apantisi-s-aftoys-poy-milane-gia-fosfora-kai-anaptires-poy-anavoun-to-agio-fos

=================
Πώς βγαίνει τό Άγιο Φώς -- Όσα δέν λένε, καί όσα κρύβουν τά ΜΜΕ...

http://www.kivotoshelp.gr/index.php/thavmata21-menu/175-pos-vgainei-to-agio-fos-osa-den-lene-kai-osa-kryvoun-ta-mme

a

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αυτοί που δεν βλέπουν το Αγιο φως και χρειαζονται αναπτήρα για να το αναψουν, είναι εκείνοι που 14 χρόνια τώρα, συντηρούν τη βεβήλωση του Παναγίου Τάφου; Κανονικός Πατριάρχης υπάρχει, έστω και αν φρόντισαν να τον αχρηστεύσουν, αφού δεν κατάφεραν να τον εξοντώσουν .Η δικαιοσύνη μίλησε και τον παρέδωσε πεντακάθαρο. Οι ρασοφόροι πραξικοπηματίες δεν θέλουν να το αποδεχθούν.Ποιό Αγιο Φως να δουν; Το Αγιο φως θέλει πίστη και καθαρή καρδιά

Ανώνυμος είπε...

Απο τις καλύτερες πρόσφατες αναρτήσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε να καταλάβετε.ειμαι πιστό μέλος της εκκλησίας μας.εχω επισκεφθεί το Άγιον όρος,Αγίους τόπους 30φορες τι Πάσχα κ αμέτρητες φορές άλλες εορτές μεγάλες.γνωριζω τι παίζεται στα Ιεροσόλυμα από κάθε πλευρά.γνωριζω επισκόπους που μου μίλησαν για όλα περί φωτός κ της λειτουργίας ολων στο πατριαρχείο.ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΝΑΒΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΙΜΗΤΗ ΚΑΝΔΗΛΑ.τελεια κ παύλα.ειναι η αλήθεια..να το πιστέψετε.γιατι είναι η αλήθεια.δεν είναι ανάγκη να πιστέψω το φως έρχεται από τον ουρανό.ετσι είμαστε ειδωλολάτρες.οπως το λάδι το νερό γίνεται με ευλογια αγιασμός κ ευχέλαιο έτσι κ το φως γίνεται πνευματικό φως.να φωτίσει ημάς έτσι ώστε να οδηγηθούμε στο πνευματικό φως που είναι ο χριστός.αυτα για να μην μας κοροϊδεύουν κάποιο ούτε εμείς τους εαυτούς μας κ ουσιαστικά με την πίστη αυτή αμαρτάνουμε εμμέσως στο Χριστό....