Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Γέμισαν οι δρόμοι από .. ανεγκέφαλους! - Ιάκωβος


Γέμισαν οι δρόμοι από .. ανεγκέφαλους!

          Οι δρόμοι, κυρίως στα μεγάλα και μικρά χωριά και λιγότερο στις πόλεις γέμισαν από ανεγκέφαλους. Άτομα γεμάτα με ψυχολογικά και άλλα προβλήματα, που θέλουν να αποδείξουν στον κόσμο πως δεν φοβούνται κανένα, πως κάνουν ότι θέλουν και πως είναι «σπουδαίοι».
 Είμαι σίγουρος ότι κι εσείς παρακολουθείτε καθημερινά τις ανάρμοστες πράξεις και τις επικίνδυνες συμπεριφορές αρκετών «οδηγών» - βασικά νεαρών – που όπως δείχνουν τα πράγματα έχουν αποχαλινωθεί τελείως, χωρίς να υπάρχει δυστυχώς κανένας που να μπορεί να τους συνετίσει.
Τα αξιολύπητα αυτά άτομα που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τους απλούς πολίτες, πληθαίνουν με την ημέρα γιατί μένουν ατιμώρητα. Μερικά από τα «ηρωϊκά κατορθώματα τους» είναι:       
                                            
 Οδηγούν τις θορυβώδεις μοτοσυκλέτες τους με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ακόμα και σε κύριους δρόμους, κάνουν σούζες οδηγώντας πάνω στον ένα τροχό, πατούν βενζίνη όσο πάει, παλάρουν και ξεπαλάρουν συνεχώς και τριγυρίζουν στις γειτονιές άσκοπα βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ησυχία του καθενός. Και το χειρότερο είναι πως δεν αισθάνονται καθόλου ντροπή, αντίθετα ίσως να θέλουν και να τους ..χειροκροτούμε!
Πάρα πολλοί είναι επίσης εκείνοι που οδηγούν αυτοκίνητα με ενισχυμένες μηχανές προξενώντας εκκωφαντικούς θορύβους.
Η Αστυνομία αμήχανη παρακολουθεί κάπως την κατάσταση αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα, γιατί δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη, γιατί δεν προλαβαίνει, γιατί μπορεί και οι αστυνομικοί να αισθάνονται ανασφάλεια λόγω της επιθετικότητας μερικών νεαρών. Και το πιο τραγικό είναι πως υπάρχουν δυστυχώς και γονείς που καλύπτουν και δικαιολογούν τα παρεκτρεπόμενα παιδιά τους.
Πού θα αφεθεί να πάει αυτή η κατάσταση; Είναι ανάγκη να υπάρχουν καθημερινά θύματα από δυστυχήματα στους δρόμους; Τι πρέπει να γίνει; Να συνεχίσουμε όλοι να παρακολουθούμε με απάθεια και αδιαφορία; Μα ο κίνδυνος είναι εκεί, ο ίδιος για όλους και κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι η σειρά του! Άσε που εκτός από τον κίνδυνο για την ζωή και την σωματική μας ακεραιότητα έχουμε και την τρομερή ενόχληση από τους θορύβους.
Είμαι βέβαιος πως την βασική ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών την έχει η Κυβέρνηση. Οφείλει λοιπόν άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να βρει και να εφαρμόσει τρόπους για την ασφάλεια και την ησυχία όλων των πολιτών. Και πρέπει να δράσει τώρα. Πώς στο καλό θα έχουμε την δίκαιη κοινωνία που μας υποσχέθηκε; Είναι μήπως δίκαιο μερικά «αδέσποτα» παλιόπαιδα να αφήνονται να ενοχλούν εκατοντάδες και χιλιάδες αθώους;
Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: