Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019

Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο, ωραιότερο από το Άγιο Ευαγγέλιο - π. Ευμένιος Σαριδάκης


  «Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο, ούτε στον Ουρανό, ούτε στη γη, ωραιότερο από το Άγιο Ευαγγέλιο. Είναι ο Ίδιος ο Λόγος του Θεού, το Άγιο Ευαγγέλιο. Τα ίδια τα λόγια που είπε ο Ίδιος ο Θεός γράφτηκαν μέσα στο Ιερό Ευαγγέλιο. Βγήκαν από το στόμα του Ίδιου του Θεού. Δεν είναι ανθρώπινα λόγια, δεν τα είπαν άνθρωποι».

Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Σαριδάκης

Στην Εθιά, την γενέτειρα του π. Ευμενίου Σαριδάκη, που είναι ένα ορεινό χωριό στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης είχα την ευλογία να μεταβώ την 23η Μαΐου 2019 και να προσκυνήσω στον τάφο του αγίου Γέροντα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούνε οι εκσυγχρονιστές και οι ψευτοπροοδευτικοί με τις σαχλαμάρες τους;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνατε και επισκεφθήκατε τον τάφο του Γέροντα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τάσο νόμιζα ότι μόνο κοσμικά και τουριστικά θέρετρα σας μαγνήτιζαν...
Χάρηκα που επισκεφθήκατε κ προσκυνήσατε έναν... άγιο. Σας εκτίμησα περισσότερο. Να χξούμε την ευχή του!,,

Ανώνυμος είπε...

Από τις καλύτερες επισκέψεις σας είναι και αυτή. Οι επισκέψεις σε προσκυνήματα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Τον κ. Κωστόπουλο τον γνωρίζω χρόνια. Τα προσκυνήματα που έχει κάνει λίγοι από εμάς τα έχουν πραγματοποιήσει. Είναι άνθρωπος με ευσέβεια και ευλάβεια προς τους αγίους. Το ότι δεν διατυμπανίζει τα προσκυνήματα στα οποία πηγαίνει εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

Ανώνυμος είπε...


Είχα συνομιλήσει τηλεφωνικά κάποιες φορές με τον Άγιο Γέροντα πατέρα Ευμένιο στό Λοιμωδών καί οφείλω να καταθέσω ότι ήταν πάντα προσηνής καί χαρούμενος πού σού έδινε θάρρος αλλά ταυτόγχρονα είχε και διορατικό χάρισμα γιατί όσα μού είπε καί με αφορούσαν, μού βγήκαν ! Άς είναι αιωνία η μνήμη του !

Αττικός