Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ε­ξό­δι­ος ι. Α­κο­λου­θία Μαί­ρης Α­να­στα­σί­ου Κα­ρα­χά­λι­ου Γε­νι­κής Γραμ­μα­τέ­ως του Ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κού Συλ­λό­γου «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ»

Ε­ξό­δι­ος ι. Α­κο­λου­θία
Μαί­ρης Α­να­στα­σί­ου Κα­ρα­χά­λι­ου
 Γε­νι­κής Γραμ­μα­τέ­ως
του Ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κού Συλ­λό­γου «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ»

Με τις ευ­λο­γί­ες του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του μας     κ. Χρυ­σο­στό­μου, ε­τε­λέ­σθη η ε­ξό­δι­ος Α­κο­λου­θία της α­ει­μνή­στου Μαί­ρης Α­να­στα­σί­ου Κα­ρα­χά­λι­ου Γε­νι­κής Γραμ­μα­τέ­ως του Ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κού Συλ­λό­γου «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» στον Ι.Ναό του Α­γί­ου Αν­δρέ­ου του Συλ­λό­γου, Μι­α­ού­λη 68 στην Πά­τρα.
Πα­ρέ­στη πλή­θος κό­σμου που κα­τέ­κλει­σε τον Ι. Ναό, την αί­θου­σα και τον γύ­ρω χώ­ρο εκ­δη­λώ­νον­τας με την πα­ρου­σία του τον σε­βα­σμό και την ε­κτί­μη­ση στο πρό­σω­πο της με­τα­στά­σης.


 Την κα­τα­νυ­κτι­κή Α­κο­λου­θία ε­τέ­λε­σε ο Θε­ο­φι­λέ­στα­τος Ε­πί­σκο­πος Κερ­νίτ­σης κ. Χρύ­σαν­θος συμ­πα­ρα­σττού­με­νος α­πό τους Πα­νο­σι­ο­λο­γι­ω­τά­τους Αρ­χι­μαν­δρί­τες π.Σω­τή­ριο Τσά­φο, π.Βα­σί­λειο Μπλά­να, π.Γα­βρι­ήλ Χρι­στό­που­λο, π.Αμ­βρό­σιο Γκουρ­βέ­λο, τον πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρο π.Νι­κό­λαο Μεσ­σα­λά, τον πρε­σβύ­τε­ρο α­πό την Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Η­λεί­ας π.Νι­κό­λαο Κο­λο­βό και τον δι­ά­κο­νο ι­ε­ρο­λο­γι­ώ­τα­τον Αν­δρέα Θε­ο­δω­ρά­το.
Στο Α­να­λό­γιο προ­ε­ξήρ­χε ο Πρω­το­ψάλ­της κ.Α­ρι­στεί­δης Μπου­χά­γι­ερ.

Παρέστη συμπροχευχομένη αντιπροσωπεία από μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου.
Ο­μι­λί­ες ε­ξε­φώ­νη­σαν:
Ο Θε­ο­φι­λέ­στα­τος Ε­πί­σκο­πος Κερ­νίτ­σης κ. Χρύ­σαν­θος. Κατ­’αρ­χήν με­τέ­φε­ρε τα θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ρια του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Πα­τρών κ. Χρυ­σο­στό­μου που α­που­σι­ά­ζει ευ­ρι­σκό­με­νος σε προ­σκυ­νη­μα­τι­κή εκ­δρο­μή στους Α­γί­ους Τό­πους, ο ο­ποί­ος και θα τε­λέσει τρι­σά­γιο για την α­νά­παυ­ση της ψυ­χής της στον Πα­νά­γιο Τά­φο.
Ο Θε­ο­φι­λέ­στα­τος α­πηύ­θυ­νε λό­για πα­ρη­γο­ρη­τι­κά για τους οι­κεί­ους της. Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά στο έργο της Ιεραποστολής και στους αγώνες τους πνευματικούς, για τον αγιασμό και την σωτηρία της.
Ο Παν. Αρ­χιμ. π. Βα­σί­λει­ος Μπλά­νας προ­ϊ­στά­με­νος της Α­δελ­φό­τη­τος Θε­ο­λό­γων «Η ΖΩΗ» ο ο­ποί­ος ε­ξέ­φρα­σε τις προ­σω­πι­κές εμ­πει­ρί­ες του για την α­γω­νι­στι­κή δι­ά­θε­ση την ευ­λά­βεια και την συμ­με­το­χή στη ζωή της Εκ­κλη­σί­ας που εί­χε η α­εί­μνη­στος.
Ο Πρό­ε­δρος του Ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κού Συλ­λό­γου «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» κ. Νι­κό­λα­ος Σί­μος σε ο­μι­λία του ε­ξέ­φρα­σε την ευ­γνω­μο­σύ­νη του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου για την πο­λύ­τι­μη και πολ­λα­πλή α­ρω­γή της σε­βα­στής κ. Μαί­ρης Κα­ρα­χά­λι­ου, ως Γε­νι­κής Γραμ­μα­τέ­ως του Ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κού Συλ­λό­γου ε­πί τρι­άν­τα συ­να­πτά έ­τη. Με­τα­ξύ άλ­λων εί­πε και τα ε­ξής:
«Οι Α­φρι­κα­νοί α­δελ­φοί μας που δέ­χθη­καν την α­πλό­χε­ρη α­γά­πη της, οι πο­νε­μέ­νοι, οι πτω­χοί και κα­τα­φρο­νε­μέ­νοι προς τους ο­ποί­ους έ­στερ­ξε, πολ­λά της ο­φεί­λουν. Οι προ­σευ­χές τους θα εί­ναι η πιο δρο­σε­ρή αύ­ρα για την ψυ­χή της στα ου­ρά­νια δώ­μα­τα. 
Ό­λοι οι πολ­λα­πλώς ευ­ερ­γε­τη­θέν­τες στην Ελ­λά­δα, την Α­φρι­κή, την Α­σία, την Νέα Ζη­λαν­δία και την Νό­τια Α­με­ρι­κή θα α­πευ­θύ­νουν πάν­τα θερ­μές προ­σευ­χές για την αι­ώ­νια α­νά­παυ­σή της.
Η σε­βα­στή και α­γα­πη­τή κυ­ρία Μαί­ρη έ­χον­τας πλέ­ον στα χέ­ρια της τους α­γώ­νες για την πί­στη και τις κα­λο­σύ­νες προς τους αν­θρώ­πους, πέ­ρα­σε με το έ­λε­ος του Κυ­ρί­ου στην αι­ω­νι­ό­τη­τα.
Ε­κεί θα α­γάλ­λε­ται στην κοι­νω­νία των αγ­γέ­λων και των α­γί­ων. Θα χαί­ρε­ται το α­νέ­σπε­ρο Φώς. Θα δο­ξά­ζη τον «Δεί­ξαν­τα το Φώς».
Α­κο­λού­θως ο κ. Ρω­μα­νός Μι­λάν­του με­τα­πτυ­χι­α­κός α­πό το Κον­γκό Μπρα­ζα­βίλ αν­τι­προ­σω­πεύ­ον­τας τους Α­φρι­κα­νούς α­δελ­φούς μας, ε­ξέ­φρα­σε την ευ­γνω­μο­σύ­νη τους για τις θυ­σί­ες και προ­σφο­ρά της στον Ευ­αγ­γε­λι­σμό των Α­φρι­κα­νών.    





Δεν υπάρχουν σχόλια: