Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ

 Με λαμπρότητα τελέσθηκε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου ε.ε. η μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στο Ναό του που βρίσκεται επί της οδού Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. 
Ο Ιερό Ναός αυτός είναι σημείο αναφοράς για κάθε Κεφαλλήνα που κατοικεί στην πόλη των Πατρών και τα περίχωρα.
Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πατρών.






 Ανήμερα της εορτής. Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονιζομένου των Γαδαρηνών καθώς και στην οσιακή προσωπικότητα του Αγίου Γερασίμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους πνευματικούς αγώνες του Αγίου, την παρουσία του και την μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην  Ορθόδοξο Εκκλησία, τονίζοντας πως για τους Κεφαλονίτες το Ιερό και άφθαρτο λείψανο του Αγίου  Γερασίμου είναι ο πολύτιμος θησαυρός τους. Τέλος, παρακάλεσε να γίνουμε μιμητές του και να βαδίσουμε στα χνάρια του για να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου. 
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Εσπερινός, Η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Γεράσιμο μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε πάνδημος ιερά λιτανεία της Εικόνος του Αγίου ανά την Ενορία.Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πατρών.
Στην Ιερά Λιτανεία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν πλήθος Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, οι Βουλευτές του Νομού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, κ. Άγγελος Τσιγκρής και η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, καθώς και η Πρόεδρος κ. Τζόγια Καππάτου και τα Μέλη του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»
.











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ' όσο γνωρίζω ο Κερνίτσης Χρύσανθος είναι άνθρωπος με φόβο Κυρίου.