Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ομιλία προς τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης


Την Πέμπτη 12/12/2019, στις 20.00 μμ, στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών Βούλγαρη, θα γίνει ομιλία προς τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, από τον π. Χρήστο Κούρτη, θεολόγο και φιλόλογο, εφημέριο της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών, με θέμα: «ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΠΡΟΣΩΠΩΝ».
Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και αφορά όλους όσους εμπλέκονται -είτε άμεσα, είτε έμμεσα,- στο έργο της Κατήχησης, γι΄ αυτό παρακαλούμε να ανταποκριθείτε θετικά και με την παρουσία σας να στηρίξετε τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητος, που αποβλέπουν στην καλύτερη ενημέρωση και τον καταρτισμό όλων μας.

Ο π. Χρήστος Κούρτης πέρα από την προσωπική εμπειρία του στα θέματα που αφορούν την Κατήχηση, (οργάνωση και λειτουργία των κατηχητικών και του πνευματικού κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών, και των θερινών κατασκηνώσεων), έχει να παρουσιάσει μια πολύπλευρη δραστηριότητα και σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό γενικότερα (συμμετοχή και οργάνωση χορωδιών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων κλπ.), αλλά και σε θέματα ποιμαντικής δράσης σε χώρους δύσκολα προσβάσιμους και διαχειρίσιμους, όπως είναι π.χ. οι φυλακές κρατουμένων.
Κατά συνέπεια τα όσα θα μας παρουσιάσει δεν έχουν μια θεωρητική χροιά, αλλά είναι κυρίως εκχύλισμα προσωπικού κόπου και εμπειρίας.
Καλό θα ήταν να μην χάσει κανείς την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: